Tanzania

Swipe

Telefoneren

Hoewel de mogelijkheden geleidelijk aan groter worden is telefoneren in Tanzania nog steeds een kostbare, vaak tijdrovende aangelegenheid en mag geen al te beste kwaliteit van de verbinding worden verwacht. In de steden zijn enkele bedrijven die hun diensten aanbieden uw telefoongesprek te verzorgen, vanuit de meeste hotels kunt u eveneens een telefoonverbinding tot stand brengen. Een collect-call is alleen mogelijk met tussenkomst van de lokale operator.

Mobiel telefoneren wordt steeds gemakkelijker, vraag uw provider of deze contacten heeft met een provider in Tanzania of dat telefoneren naar en vanuit Tanzania mogelijk is. Als gevolg van het ontbreken van zendmasten in het binnenland kan bellen per mobieltje sowieso onmogelijk zijn. Grotere lodges hebben vaak een eigen mast en ook internetten behoort daar dan meestal tot de mogelijkheden.

Telefoneren vanuit het binnenland is een moeizame aangelegenheid. Gelezen in het postkantoor van Mto-wa-Mbu waar men bij wijze van uitzondering telefoonservices aanbiedt: ‘In general it’s not working’ en dat geldt vrijwel overal in het binnenland.

Telefoneren met Kenia en Uganda wordt gezien als interlokaal bellen. Internationale toegangscode voor Nederland: 0031. Internationale toegangscode voor België: 0032. Nadat u de toegangscode voor het land gedraaid heeft kunt u de 0 voor de plaats weglaten.

Hoewel het telefoonnet geleidelijk beter wordt, het voeren van een internationaal telefoongesprek is nog steeds niet altijd even eenvoudig en bovendien kostbaar. Vanuit de meeste hotels en lodges is het mogelijk, in de grotere plaatsen kunt u ook gebruikmaken van het publieke telefoonnet. Vanuit België of Nederland naar Tanzania telefoneren is een stuk eenvoudiger en aanmerkelijk goedkoper. Het internationale toegangsnummer voor Tanzania is 00255, waarna de 0 voor het kengetal van de plaats eveneens weggelaten kan worden.

Het lokale telefoonnet is een stuk beter, hoewel dit ook nog vaak te wensen overlaat en verbindingen komen moeizaam tot stand. Binnen een bepaalde plaats is het soms eenvoudiger om iemand met een boodschap te sturen dan te bellen. U kunt gebruik maken van de op veel plaatsen aanwezige telefooncellen, maar u heeft daar een telefoonkaart voor nodig. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de telecomkantoren en vaak bij winkels in de omgeving van de telefooncel. Informeer ter plaatse naar de prijzen van een (internationaal) telefoongesprek. Men is meestal ook op de hoogte van de verbindingsmogelijkheden.

Enkele kengetallen: Arusha 027, Mtara 023, Dar es Salaam 022, Mwanza 028, Dodoma 026, Pemba 024, Iringa 026, Pwani 023, Kagera 028, Rukwa 025, Kigoma 028, Ruvuma 025, Kilimanjaro 027, Shinyanga 028, Lindi 023, Singida 026, Mara 028, Tabora 026, Mbeya 025, Tanga 027, Morogoro 0223, Zanzibar 024.

Rondreizen

Groepsrondreis Tanzania

In een relatief klein gebied in het noorden van Tanzania vind je de mooiste wildparken van Afrika. Naast de wereldberoemde Serengeti en...

v.a. 2899.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Tanzania