Tanzania

Swipe

Vervoersmogelijkheden naar Tanzania

De meeste mensen zullen als toerist Tanzania bezoeken, hetzij rechtstreeks, hetzij in combinatie met één der omliggende landen. Het onderstaande is dan ook slechts een hulpmiddel om aan de juiste informatie te komen.

Per vliegtuig
Een aantal vluchten (waaronder KLM) maakt een tussenlanding op Kilimanjaro airport nabij Arusha, hetzij op de heenweg, hetzij op de terugweg.

Per trein
Vanuit Zambia is er een rechtstreekse verbinding met Dar es Salaam, vanuit Kenia is het mogelijk om Moshi te bereiken. Vanaf beide stations kunt u verder het land in. Als u vanuit Zambia komt, vergeet dan niet om uw Zambiaans geld tijdig te wisselen. Aan de grens zijn geldwisselaars, niet voordelig, maar wel uw laatste kans.

Per bus
Vanuit Kenia (Nairobi) is er een busverbinding met Arusha, vanuit dit land (Mombasa) kunt u zelfs Dar es Salaam rechtstreeks bereiken. Uganda heeft een rechtstreekse busverbinding met het uiterste noorden van Tanzania (Mutakulu). Verder zijn er busverbindingen naar de grens van Tanzania vanuit Rwanda (naar Rusumo) en Zambia (naar Nakonde).

Per boot
Vanuit Kenia (Mombasa) is het mogelijk om Dar es Salaam, Tanga en Zanzibar te bereiken. Vanuit Burundi (Bujumbura) kunt u via Lake Tanganyika naar Kigoma varen. U kunt dezelfde plaats bereiken vanuit Malawi (Mpulungu). Via Lake Victoria kunt u vanuit Uganda (Kampala) Mwanza bereiken. De meeste bootverbindingen worden eenmaal per week onderhouden.

10 prachtige bestemmingen in Tanzania