Tsjechië

Swipe

Accommodatie

Hotels

Hotels zijn in vijf categorieën verdeeld, van een tot en met vijf sterren. Veel hotels hebben geen eenpersoonskamers. U dient dan voor een tweepersoonskamer te betalen. Sommige grote hotels hebben kamers in verschillende categorieën.

Motels komen niet zo vaak voor. Ze hebben meestal drie sterren.

Botels

Aan de kades van de Moldau in Praag liggen een aantal boten die als hotel gebruikt worden.

Hostels (‘Ubytovaci hostinec of Turistická ubytovna’)

Een herberg met slaapplaatsen. Er is niet altijd een douche aanwezig.

Campings

In Tsjechië wordt veel gekampeerd. Vrij kamperen is niet toegestaan maar over het land ligt een groot aantal campings verspreid. Echter, niet alle campings zijn het gehele jaar geopend, maar slechts van mei t/m september en soms zelfs nog korter. Op veel campings staan eenvoudige huisjes. De prijzen hiervan liggen lager dan van een hotelkamer. U kunt campings niet altijd reserveren. Niet alle campings hebben warm water. Autocampings hebben doorgaans betere voorzieningen dan andere campings. Campinggas is in Tsjechië redelijk verkrijgbaar.

Privé-accommodatie/pension

Steeds meer particulieren bieden kamers aan voor overnachtingen. U herkent de huizen meestal aan de borden ‘Zimmer frei’. Ook kunnen informatiebureaus dit soort accommodatie verzorgen.

Accommodatiegidsen

In Tsjechië zijn diverse accommodatiegidsen te koop (atlas ubytovani). In de gidsen worden echter weinig campings genoemd. Handiger om campings te vinden zijn daarom de campingkaarten: ‘Autokempinky Cesky republiky’ van Kartografie Praha en ‘Autocamping Ceská republika’ van GeoCenter SHOCart/Eurocart.

10 prachtige bestemmingen in Tsjechië