Turkije

Swipe

Gezondheidszaken

Vaccinaties zijn niet verplicht. Bij de GG & GD kunt u informatie krijgen over eventuele inentingen tegen tyfus, DTP (difterie, tetanus en polio) en geelzucht (hepatitis). Vraag de GGD-arts hierover om advies. Leidingwater is doorgaans veilig, thee en gebottelde dranken altijd, maar voor water wordt het aaanbevolen om toch mineraalwater te gebruiken, omdat de samenstelling anders is dan uw maag en darmen gewend zijn. Overal is mineraalwater (maden suyu) in plastic flessen van 0,3, 1,5 of 3 l inhoud verkrijgbaar. De medische hulpverlening staat op een hoog peil en er zijn volop artsen, maar soms spreken ze alleen Turks. U herkent hun praktijk aan de grote uithangborden. Door het hele land verspreid staan ziekenhuizen en ook zijn overal goed gesorteerde apotheken (eczanesi) te vinden. Geneesmiddelen zijn in Turkije veel goedkoper dan bij ons. Tegen diarree is vasten en veel drinken vaak afdoende. Vraag eventueel uw huisarts om een middel tegen darmstoornissen.

Een goede ziektekosten- en reisbagegeverzekering afsluiten is noodzakelijk. Ziekenfondsleden en prive-verzekerden kunnen vooraf informeren of en tegen welk bedrag zij in Turkije verzekerd zijn. Pas op voor slangen en schorpioenen. Draag daarom liefst dichte (sport)schoenen, als u door stenig en begroeid terrein wilt lopen. De meeste soorten zijn niet gevaarlijk, maar een beet is altijd vervelend. Raadpleeg daarom na een beet direct een dokter of apotheker.

Numa Bay Exclusive Hotel

Selections Numa Bay Exclusive Hotel ligt net buiten het kleinschalige centrum van Avsallar. In dit centrum vind je winkeltjes, restaurantjes en cafés...

v.a. 219.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Turkije