Turkije

Swipe

Post en telefoon

De postkantoren zijn herkenbaar aan het gele PTT-bord. Ze zijn geopend van 9.00 - 12.00 en van 13.30 - 17.00 uur. In kleinere plaatsen zijn de kantoren in het weekend dicht. De hoofdpostkanoren zijn dagelijks geopend.
Post kunt u poste restante naar het hoofdpostkantoor (Merkez Postanezi, `Postrestant' + plaatsnaam waar u de post ophaalt`') laten sturen. Bij het afhalen moet u zich soms identificeren.

Telefoneren vanuit Turkije gaat over het algemeen goed. Uw mobiel telefoon functioneert in Turkije in het algemeen goed. Als u uit uw vliegtuig stapt, dan krijgt u vaak per sms de kosten per minuut doorgegeven.

Er zijn telefoonmuntjes (jetons) verkrijgbaar voor lokale, nationale en internationale gesprekken in openbare telefoons. Al worden deze, door de opkomst van de mobile telefoons, steeds minder gebruikt. Deze kunt u kopen bij het PTT-kantoor. In de telefooncellen met een aardbolletje kunt u internationaal telefoneren. Goedkoper zijn echter de cellen waar u een telefoonkaart insteekt, maar deze staan nog niet overal in het land. Voor Nederland draait u 9 - 931 - kengetal zonder nul, meteen gevolgd door het abonneenummer. Voor België is dat 9 - 932 - enzovoorts. Telefoneren op de postkantoren kan tot 's avonds laat.

10 prachtige bestemmingen in Turkije