Uganda

Swipe

Algemene informatie

Welkom in Uganda, de parel van Afrika
Toen Sir Winston Churchill nog correspondent in Afrika was voor Britse bladen schreef hij in 1908 in zijn verslag over zijn reizen door Afrika in My African Journey: ‘De trouwe lezers van mijn reisverslagen zullen willen weten welke boodschap ik mee terugbreng. Ik kan het in enkele woorden uitleggen: concentreer u op Uganda! Wat een schoonheid, wat een rijke variëteit in vorm en kleur, wat een overvloed aan natuurschoon, wat een rijkdom aan planten, vogels, insecten, reptielen en groot wild, en dat alles in een onmetelijke ruimte…!! Uganda is werkelijk de parel van Afrika.’

Churchill kon het weten, hij had als verslaggever vrijwel het gehele Afrikaanse continent bereisd. Natuurlijk kon hij toen nog niet weten welke narigheid zich in de toekomst in dit werelddeel nog zou afspelen en nog veel minder welke rol hij zelf zou spelen op het wereldtoneel. Hij was slechts gefascineerd door de grootsheid van de natuur tegen de primitieve achtergronden van de bewoners van de landen die in die tijd door met name Engeland werden geregeerd. Hij kon zich geen voorstelling maken van de toekomst waarin het volk, of liever gezegd, de volkeren van Uganda, onderdrukt zouden worden door fanatieke leiders, uitgebuit zouden worden door schijnbaar goedwillende en veelbelovende, maar vooral onbekwame, politici die het land over de rand van de afgrond in een regelrecht bankroet stortten.

Hij zou er graag getuige van geweest zijn hoe Yoweri Museveni weer orde op zaken stelde en van Uganda een van de politiek stabielste staten van Afrika maakte. Hoe de corruptie bestreden werd en hoe dit tot een ‘aanvaardbaar’ niveau werd teruggebracht. Hoe de economie werd opgestuwd en hoe er weer ruimte kwam voor veilig en onbezorgd toerisme.

Uganda is een veilig land, met uitzondering van enkele gebieden langs de noordelijke en zuidwestelijke grens. Elke touroperator weet echter precies wat er mogelijk aan de hand is en, gezien het belang van een stabiel en geleidelijk aan toenemend toerisme, is men er bijzonder aan gehecht de gast een veilig en onbekommerd verblijf te garanderen. Men neemt geen enkel risico. Of u de oorsprong van de Nijl (be)zoekt of op visite gaat bij de berggorilla’s in het Bwindi Impenetrable n.p., uw verblijf in dit schitterende land zal een onuitwisbare indruk achterlaten.

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uganda