Uganda

Swipe

Algemeen

Uganda behoort tot de ontwikkelingslanden en is derhalve sterk van hulp van buitenaf afhankelijk. Het is een van de armste landen ter wereld. Het werd lange tijd door Groot-Brittannië bestuurd en kwam in die periode, in vergelijking met andere landen in Afrika, tot grote bloei. Latere machthebbers zorgden voor een diepe val van de economie, die slechts langzaam weer op gang kwam. Het uiteenvallen van de East African Community, mede veroorzaakt door politieke missers tijdens de periode Amin, droeg in belangrijke mate bij tot het verval van de economie. Plotseling waren belangrijke toe- en afvoerwegen, noodzakelijk voor de export van het land, niet meer bruikbaar, uit het buitenland afkomstige sleutelfiguren, belangrijk voor de instandhouding van de economie, werden Uganda uitgezet door hetzelfde regime van Amin.

Een van de eerste problemen waar de regering onder Museveni zich over boog was dan ook het herstel van de infrastructuur. Transport over land is van levensbelang voor Uganda omdat het zich aan alle kanten ingesloten weet door land en hoewel het transport door de lucht geleidelijk aan beter wordt is Uganda in hoofdzaak afhankelijk van het wegennet.

Behalve trucks spelen ‘vrachtfietsen’ nog steeds een zeer belangrijke rol bij het lokale transport, ook voor deze categorie zijn goede wegen onmisbaar. Per jaar worden duizenden tonnen bananen, houtskool, vlees, vis en water per fiets vervoerd. De economische groei van Uganda bedroeg in 2006 5,3%, daarna stabiliseerde deze tot ongeveer 6% met uitzondering van 2008, toen deze nog geen 3% bedroeg.

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uganda