Uganda

Swipe

Investeringspolitiek

Het mag duidelijk zijn dat veel van de toekomst van het land afhangt van investeringen. De toekomstige welvaart is mede afhankelijk van de snelheid waarmee dit gebeurt. Door de regering is een aantal regels opgesteld om investeerders aan te moedigen te beleggen in Uganda. In industrie, landbouw, veeteelt en natuurlijk in toerisme. De regels voorzien in een uitgebreid scala van waarborgen. Deze worden mede gesteund door onder andere het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank. Er zijn faciliteiten in het leven geroepen om investeren in Uganda attractief te maken, bijvoorbeeld door het verstrekken van belastingfaciliteiten, zowel bij invoer van bepaalde, al dan niet industriële, goederen en hulpmaterialen, als bij de afdracht van belasting over eventuele winsten.

Ook voor uitvoer zijn er diverse faciliteiten voorhanden en met diverse landen heeft Uganda inmiddels verdragen ter voorkoming van dubbele belasting. De hoogte van de investering is medebepalend voor de soort en het aantal faciliteiten waar men op kan rekenen. Het gehele programma staat onder leiding van een speciaal daarvoor in het leven geroepen comité: de Uganda Investment Authority (UIA). Dit comité begeleidt de buitenlandse investeerder, dient als vraagbaak en pleegt overleg namens een (toekomstige) investeerder met de betrokken ministeries.

Investeren in Uganda is mogelijk op tal van terreinen, variërend van krachtcentrales tot yoghurt, van zonnepanelen tot de teelt van ananassen. De UIA trekt de kar met verve, men is zelfs overgegaan tot het instellen van een belangrijke prijs: The investor of the year award.

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uganda