Uganda

Swipe

Mijnbouw

Wat voor veel andere takken van industrie geldt, geldt ook voor de mijnbouw.

Zo was koper, na koffie en katoen, het belangrijkste exportproduct voor Uganda. Toen de buitenlanders het land moesten verlaten waren de mijnen genoodzaakt te sluiten, Uganda was niet in staat om zonder hulp vanuit het buitenland de mijnen te exploiteren. Uganda heeft vele bodemschatten. Men vindt er, behalve koper, goud, olie, steenkool en diamanten in winbare hoeveelheden. De vraag is echter: ‘Wie maakt er een begin, waar en waarmee’.

Vele buitenlanden zijn bereid hun expertise ter beschikking te stellen, in veel opzichten is Uganda een aantrekkelijke handelspartner. De regering is echter niet bereid alle rijkdommen in buitenlandse handen over te laten gaan en vergunningen tot onderzoek en exploitatie worden slechts mondjesmaat afgegeven. Dat is overigens niet onverstandig, te veel tegelijkertijd zou op den duur tot verkeerde resultaten kunnen leiden.

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uganda