Uganda

Swipe

Toerisme

Er is Uganda veel aan gelegen om het toerisme weer zo snel mogelijk in goede banen te leiden en dit te bevorderen waar dat mogelijk is. Het land heeft vele toeristische trekpleisters. Ooit was de toeristenindustrie de snelst groeiende industrie van Uganda en algemeen werd verwacht dat de inkomsten uit het toerisme de inkomsten uit koffie en katoen zouden gaan overtreffen. Hoewel het aantal toeristen weer snel toeneemt zal het nog jaren duren voordat het weer op het oude niveau is.

De belangrijkste toeristische gebieden zoals de Murchison watervallen, het Rwenzori gebergte, de nationale parken, de oorsprong van de Nijl en, in mindere mate, Kampala, mogen zich echter in een jaarlijkse verhoging van het aantal bewonderaars verheugen. De jaarlijkse groei van het toerisme bedraagt ongeveer 19%, hoewel dat percentage regelmatig bijgesteld moet worden. Binnenlandse onrust speelt daarbij een minder belangrijke rol dan breed uitgemeten publicaties over incidenten aan vooral de noordelijke grens. In 2012 bezochten meer dan 1 miljoen toeristen het land.

Op steeds meer plaatsen verrijzen luxe lodges waar het de vakantieganger aan niets ontbreekt. Ze zijn prijzig, dát wel, maar daarmee vormt Uganda geen uitzondering. Helaas zijn nog niet alle voorzieningen van dien aard dat de wat meer eisende toerist onbezorgd afreist naar Uganda. Het gaat allemaal niet verschrikkelijk snel, mede doordat er van overheidswege enige terughoudendheid wordt betracht in het aantrekken van het toerisme. Met Kenia als voorbeeld wil men ook weer niet in dat massatoerisme verzeild raken. Het is een zaak om een gulden middenweg te vinden. Hierbij spelen ook buitenlandse investeringen een belangrijke rol, in het bijzonder bij de bouw en exploitatie van hotels. Een schitterend land als Uganda heeft de toerist veel te bieden. Het is belangrijk maar ook moeilijk om die natuurrijkdommen zodanig aan te bieden dat alle soorten toeristen er aan hun trekken komen zonder elkaar daarbij voor de voeten te lopen.

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uganda