Uganda

Swipe

Geschiedenis

Bij het praten over de volkeren is het belangrijk om te weten dat er een aantal ‘oervolkeren’ aan het huidige Ugandese volk ten grondslag ligt. Dat waren Bantoevolkeren die waarschijnlijk via R.D. Congo uit zuidelijk Afrika afkomstig waren, Nilotische volkeren die zich oorspronkelijk langs de Nijl ophielden en enkele Madi-Moru volkeren afkomstig uit Soedan.

Aan het einde van de 18e eeuw, begin 19e eeuw begon een aantal volkeren die zich reeds lange tijd in oostelijk Afrika ophielden, hun horizon te verbreden. De grootste volkeren expandeerden in de richting van Lake Victoria en kregen daar al snel voet aan de grond. Met name de Bunyoro-Kitara (Nyoro die leefden volgens de Tara), toen nog het grootste volk, de Buganda, het volk dat slechts enkele tientallen jaren later zou uitgroeien tot het machtigste volk, de Busoga en de Ankole raakten behoorlijk op drift.

Pas aan het begin van de 20e eeuw raakte Uganda, als overkoepelende natie van vele volkeren, betrokken bij de wereldpolitiek. Daarvóór leefden de volkeren onafhankelijk van elkaar, al voerden ze menigmaal oorlog. Meestal was het bezit van land of vee de oorzaak van de onderlinge twisten.

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uganda