Uganda

Swipe

Gezondheid

Hoewel in Uganda de medische zorg op een behoorlijk peil staat, is het voorkomen van ziekten altijd nog de beste methode om aan de soms peperdure behandelingen te ontkomen. Een goede reisverzekering, inclusief gedekte kosten voor repatriëring, is noodzakelijk. Tropische ziekten komen op uitgebreide schaal voor, de meeste ervan kunt u voorkomen of zelf bestrijden.

In de grotere steden zijn goede ziekenhuizen, privéklinieken en soms zelfs missieposten. De kunde van het personeel staat op een hoog peil, de hygiënische omstandigheden laten weinig te wensen over. Diverse ziekenhuizen hebben een eigen repatriëringsdienst, zodat u, als er onderweg iets zou gebeuren, toch redelijk snel op medische zorg kunt rekenen. Ook medicijnen zijn in de steden verkrijgbaar, op het platteland bent u vaak afhankelijk van hetgeen de lokale arts in zijn apotheek heeft. Artsen en apothekers spreken Engels. Ook de zorg voor uw gebit en uw ogen kunt u met een gerust hart aan de specialisten en opticiens overlaten.

Hier wordt uitgegaan van de meest extreme omstandigheden, dat wil zeggen dat u zich alleen en te voet in de ‘middle of nowhere’ begeeft. Alle narigheid die u kan overkomen wordt als het ware over u uitgestort. In z’n algemeenheid kan gesteld worden dat de mogelijkheden om gezond te blijven of snel weer te worden, beter worden naarmate u met meer personen in of nabij een grotere stad bent.

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uganda