Uganda

Swipe

Voorzorgsmaatregelen

Als u naar de tropen gaat is een behoorlijke conditie een eerste vereiste, gaat u te voet de bergen in, maakt u een tocht naar de top van de Margherita in het Rwenzorigebergte, dan dient u een goede conditie te hebben.

U zult een aantal injecties moeten halen bij de huisarts of de GGD. Het aantal is mede afhankelijk van de tijdsduur van uw verblijf. Hoewel er soms verschillende adviezen gegeven worden, zijn vaccinaties tegen gele koorts (verplicht!), DTP, hepatitus-A en tyfus vrijwel standaard in het aanbevelingenpakket opgenomen. Een injectie tegen cholera wordt meestal niet gegeven, u krijgt wél een verklaring dat u deze injectie gehad heeft anders loopt u het risico dat u het land niet inkomt.

Raadpleeg tijdig de GGD, van sommige injecties krijgt u een serie, zodat u vaak al enkele maanden voor uw vertrek met de inentingen moet beginnen. Tegen malaria, de meest voorkomende tropische ziekte, krijgt u tabletten, ook met deze kuur dient u voor uw vertrek te beginnen, afhankelijk van de soort tabletten enkele dagen of enkele weken.

U krijgt van de GGD een internationaal inentingsbewijs, vergeet niet dit bij uw paspoort te dragen, u kunt het aan de grens nodig hebben. Wellicht vindt u het verstandig om er een verklaring omtrent uw bloedgroep aan toe te voegen. Bovendien is het handig om, als u medicijnen gebruikt, een zg. reisdocument voor geneesmiddelengebruikers bij u te hebben, ook bekend als medicijnenpaspoort. U kunt dit bij de apotheek verkrijgen.

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uganda