Uganda

Swipe

Bus

U kunt ook van de bus gebruikmaken. Behalve dat er op diverse plaatsen grensoverschrijdende busverbindingen zijn, komen er steeds meer langeafstandsverbindingen, zowel voor binnenlands als voor internationaal gebruik. Zo kunt u vanuit Kenia eveneens per bus vanuit Nairobi naar Kampala, ook via Malaba en Tororo.

Vanuit R.D. Congo kunt u via Kisoro en Kibale Uganda binnenreizen, vanuit Rwanda via Kabale.

Als u vanuit Tanzania het land binnenkomt dan zal dit veelal plaatsvinden via Mutukula en vandaar via Masaka naar Kampala.

De binnenlandse busverbindingen zijn goed geregeld, tenminste als u vanuit de grotere steden reist. Op wat verder afgelegen plaatsen maakt u gebruik van minibusjes of kleine vrachtauto’s die ingericht zijn voor personenvervoer. Men noemt ze matatus. Zonder ervaring is het gebruikmaken ervan een af te raden avontuur. Als u de vervoersvorm kent dan zult u ook ongetwijfeld de vele opschriften op de busjes kennen die een goede afloop van de reis lang niet altijd garanderen. Hoewel, tegenwoordig wordt, gezien de geschiedenis, behoorlijk de hand gehouden aan het maximum aantal passagiers (14) en wordt er streng gecontroleerd.

Openbaar vervoer

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uganda