Uganda

Swipe

Trein

Zowel nationaal als internationaal stellen de treinverbindingen weinig voor. Zeker, op papier zijn er (nog) diverse treinverbindingen, of het in de praktijk ook zo is dat kunt u het beste ter plekke uitzoeken. Algemeen wordt afgeraden om van de treinen gebruik te maken. Het gebruik van bussen is een redelijk alternatief.

Er is een treinverbinding tussen Nairobi in Kenia en Kampala. De rit duurt ongeveer 20 uur en het is mogelijk om slaapplaatsen te reserveren. In de 1e klas reist u in een 2-persoonscompartiment, in de tweede klas in een 4-persoons. In de 3e klas zijn uitsluitend zitplaatsen. De treinen hebben een restauratiewagen, onderweg heeft u tijdens stops soms de gelegenheid om versnaperingen te kopen. Deze trein heeft zijn eindpunt in Kasese. Er is ook een verbinding vanuit Nairobi naar de grensplaats Malaba.

De treinen rijden vrijwel zeker met vertraging, u kunt het beste in Nairobi informeren naar de dienstregeling van het moment.

Binnenlandse treinverbindingen, eveneens niet al te betrouwbaar, zijn aangelegd tussen Kampala en Kasese en tussen Kampala via Jinja en Tororo (aansluiting op de internationale trein van/naar Nairobi), Soroti, Lira en Gulu naar Pakwach.

Openbaar vervoer

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uganda