Uganda

Swipe

Vliegtuig

Vanuit West-Europa zijn er enkele mogelijkheden om rechtstreeks naar Uganda te vliegen. De meeste luchtreizigers komen echter via Nairobi (Kenia) en reizen vandaar per vliegtuig, met de trein of over de weg verder. Het internationale vliegveld van Uganda bevindt zich nabij Entebbe, ruim 30 kilometer van de hoofdstad Kampala verwijderd.

De nationale luchtvaartmaatschappij van Uganda heet Uganda Airlines. Het bedrijf onderhoudt lijndiensten met (o.a.) Nairobi en Mombasa (Kenia), Dar es Salaam en Zanzibar (Tanzania) en Kigali (Rwanda). Omgekeerd vliegen vliegtuigen vanaf deze bestemmingen naar Uganda. Vele maatschappijen onderhouden indirecte lijndiensten met Entebbe.

Voor binnenlandse vluchten bent u aangewezen op chartermaatschappijen die alle een vertegenwoordiging hebben op het vliegveld van Entebbe. De meeste hebben eveneens een kantoor in Kampala. Er is een behoorlijk aantal landingsstrippen in het land, in hoofdzaak geschikt voor kleinere vliegtuigen. U vindt ze in Tororo, Moroto, Soroti, Lira, Gulu, Chobe, Pakuba, Kasese en Mbarara. In of nabij de belangrijkste nationale parken zijn eveneens landingsstrips aangelegd. Voor het Queen Elizabeth n.p. vliegt u naar Masindi, voor het Murchison Falls n.p. naar Paraa en voor het Kidepo n.p. naar Katarum.

Openbaar vervoer

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uganda