Uganda

Swipe

Politieke structuur van Uganda

De officiële naam van Uganda is Republic of Uganda, het is derhalve een republiek. In Swahili heet het land Jamhuri ya Uganda.Het land maakt deel uit van het Britse Gemenebest. De 327 leden van het parlement worden door het volk gekozen. Ze hebben verschillende politieke achtergronden, maar officieel kent men binnen het parlement geen partijen. De belangrijkse ‘partij’, de NRM (National Resistence Movement) is dan ook geen partij, maar een beweging waarbinnen alle vroegere partijen een plaats kunnen hebben, maar ook kan men gekozen worden op basis van godsdienst of etnische achtergrond. De NRM is de volksvertegenwoordiging, hoewel men weigert om te spreken van een éénpartijenstelsel.

Aan het hoofd van het land staat een gekozen president die het bevel voert over de strijdkrachten en hoofd van de regering (NRM) is. De NRM heeft tot op het niveau van de kleinste dorpen afgevaardigden. Meerdere dorpen en/of steden vormen een district. Vanuit de dorpen, waar lokale NRM-administraties de dienst uitmaken, kan men de structuur van de beweging als een piramide tot aan het parlement volgen. Omgekeerd komen beslissingen vanuit het parlement via de NRM-administraties bij de bevolking.

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uganda