Uganda

Swipe

Winkelen en souvenirs

In alle grote steden zijn gerenommeerde winkels te vinden waar alles te koop is waarop de toerist zijn zinnen gezet heeft. Toch koopt u veel leuke dingen op de markten en bij de straathandel of gewoon rechtstreeks van de makers als u een volk bezoekt dat zich toelegt op het maken van handwerk. Want dát kunnen ze in Uganda, voor vaak kleine bedragen koopt u fraaie zaken. Sommige mensen vinden het vervelend om buiten de winkel iets te kopen, want dan ‘moeten ze afdingen’. Het ligt in de praktijk even anders: ga ook nooit een souvenirwinkel binnen zonder het vaste voornemen de winkel te verlaten met het artikel van uw keuze voor een lagere prijs dan ervoor gevraagd werd! Eerste levensbehoeften worden verkocht tegen vastgestelde prijzen. Alles wat u daarbuiten als toerist koopt betaalt u te duur. Laat dat uw uitgangspunt zijn.

In de winkels werkt het eenvoudig: als u iets aardigs ziet neemt u dat in uw handen, kijkt u naar de prijs, informeer daar nog eens naar met een ongelovige blik in uw ogen, zet het vervolgens terug en verlaat het etablissement. Let eens op wat er dan gebeurt, in het minste geval krijgt u korting en zelfs daar kunt u over onderhandelen.

Bij de markt- en straathandel zijn de prijzen per definitie schandalig veel te hoog. Neem uzelf voor om op minder dan de helft van de vraagprijs uit te komen en als u het voor die prijs niet meekrijgt zit u écht te laag. Wanneer u iets per se wilt hebben merkt de verkoper dat feilloos. In feite bent ú degene die uitmaakt wat iets kost of welke waarde het voor u heeft. Als de verkoper er niets aan kan verdienen, krijgt u het écht niet mee. Aan de andere kant: leven en laten leven!

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uganda