Uganda

Swipe

Afdingen

Veel mensen hebben er een hekel aan, voor anderen is het een sport. In Uganda zijn er een paar plaatsen waar u kunt afdingen. In elk geval wordt u geacht af te dingen bij souvenir stalletjes. Als u dat niet doet maakt u een grote kans dat de verkoper u erop attent maakt ‘dat het hoort’. Ook bij fruitstalletjes op de markt is afdingen gewoon, als u een oude vrouw langs de weg ziet die fruit verkoopt is dat minder gebruikelijk. Het is verstandig om even op te letten of anderen ook afdingen, of wat de gemiddelde prijzen zijn.

Openbaar vervoer is aan vaste prijzen gebonden. Sommige taxichauffeurs, maar vooral de matatu conducteurs hebben de gewoonte een toerist een veelvoud te laten betalen van de prijs die een ander voor die rit kwijt is. Bij taxi’s altijd vooraf prijsafspraken maken, in een matatu (minibusje) even opletten wat anderen betalen of, voordat u instapt, informeren bij medepassagiers.

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uganda