Uganda

Swipe

Criminaliteit

In tegenstelling tot verschillende berichten: Uganda is een van de veiligste landen in Afrika. U kunt zich rustig midden in de nacht door Kampala begeven, u wordt hooguit aangesproken door een vrouw (of man) die u haar (of zijn) diensten aanbiedt, gezien het percentage HIV-besmetten een voorstel dat enige overweging verdient.

Soms blijven er jongeren in uw buurt rondhangen, wellicht zoudt u dat als ‘bedreigend’ kunnen ervaren. Zij bestuderen quasi aandachtig de omgeving, turen naar vogels, raken een slapende zwerver aan en proberen uw aandacht te trekken. Ze spreken u zelden aan, ze proberen slechts u zover te krijgen dat u hén aanspreekt met een vraag, waarop ze vervolgens als uw gids optreden. U bent vrij om ze iets te geven, bent u er niet van gediend, zeg het ze dan. U hoeft zich geen zorgen te maken, ze zijn alleen maar hinderlijk, en vooral naïef, aanwezig.

Goederen van waarde zichtbaar in de auto achterlaten vraagt om problemen, met uw geldbuidel om de nek een markt bezoeken eveneens. Kortom: als u de normale normen van zelfbescherming in acht neemt zult u weinig met criminaliteit te maken krijgen.

Tóch dient u attent te zijn op drukke markten, bij bushaltes en andere plaatsen waar veel mensen bij elkaar zijn. Het gaat daarbij in hoofdzaak om zakkenrollers en in een enkel geval om tasjesroof. Laat wat u niet per se nodig heeft zoals armbanden, halskettingen en andere sieraden thuis. Een Ugandees zal er alles aan doen om uit de handen van justitie te blijven. De gevangenissen zijn slecht, het eten is er slecht en de verplichte arbeid zwaar. Er heerst een ijzeren regime.

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uganda