Uganda

Swipe

Douane

Omdat de voorschriften op dit punt nogal eens wijzigen verdient het aanbeveling in een taxfree-shop even te informeren naar de meest recente voorschriften op dat gebied.

Personen van 14 jaar en ouder mogen de volgende artikelen vrij in Uganda invoeren:

– Alcoholische dranken: 1 fles sterke drank of wijn of 2,5 liter bier

– Tabaksartikelen: 400 sigaretten of 500 gram tabak

– Overige artikelen: parfum 0,25 liter eau de toilette e.d. max. 0,5 liter

De uitvoer van geld is niet aan bepalingen onderworpen, het is echter niet verstandig om Ush uit te voeren, de inflatie is hoger dan het verlies via de wisselkoers. Bij uw vertrek moet u het duplicaat van het kaartje dat u bij aankomst invulde t.b.v. de immigratiedienst, weer inleveren.

Normale souvenirs zijn uiteraard vrij uit te voeren. Voor souvenirs van dierlijke afkomst is, voor zover dit al is toegestaan, schriftelijke toestemming vereist van het ministerie van toerisme. Denk erom dat veel daarvan in Nederland aan andere bepalingen of aan invoerrechten is gebonden. Informeer vooraf naar de geldende bepalingen. Er komen steeds meer regels m.b.t. zaken die u niet mee naar huis mag nemen. Behalve de hiervoor genoemde artikelen moet u ook denken aan simpele zaken, zoals:

– dierlijke producten zoals melk en kaas

– dieren zoals het leuke zielige hondje

– plantaardige producten, zoals planten, bloembollen en snijbloemen.

Raadpleeg de site van de Nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit: www.nieuwevwa.nl.

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uganda