Uganda

Swipe

Gezondheid

In Uganda heerst malaria en er worden nogal wat inentingen, zoals tegen gele koorts, hepatitis-A, DTP en tyfus aanbevolen. De aanbevelingen kunnen echter wijzigen. Raadpleeg altijd uw huisarts, de GGD (www.ggdgezondheidsinfo.nl), de Landelijke Vaccinatielijn voor Reizigers, 0900-9584, de Travel Clinic van het Havenziekenhuis in Rotterdam (www.travelclinic.com) of een van de KLM Travel Clinics (www.klmtravelclinic.nl). Meer informatie en een grote keuze in gezondheid beschermende artikelen vindt u op de website van Tropenzorg (zie hiervoor bij ‘nuttige adressen’.

Veel drinken is bij hoge temperaturen noodzakelijk. Het drinken van water uit de kraan wordt afgeraden. Drink mineraalwater uit (gesloten!) flessen of kook of zuiver het voordat u het drinkt. Ook groenten en fruit wast u met gekookt of gezuiverd water. Producten die uit water zijn bereid zoals ijs, laat men liever onaangeroerd, evenals vers klaargemaakte groenten. Pas vooral op met het drinken van koude dranken. Zorg ervoor dat u, als u medicijnen gebruikt, de Latijnse benaming ervan bij u heeft. Bij de meeste apothekers is het mogelijk om een ‘reisdocument voor geneesmiddelengebruikers’ (ook: medicijnen- of medisch paspoort) te verkrijgen, waarin precies is aangegeven welke medicijnen u gebruikt. Een reisapotheek is onmisbaar, waarin o.a. antibiotica (bij voorkeur paracetamol), keeltabletten, verbandmiddelen, een middel tegen diarree en een zoutoplossing. Reist u verder het land in, dan worden meer middelen aangeraden. Kijk bij: Handig om mee te nemen.

Als u korte (en soms langere) tijd na terugkeer problemen met uw gezondheid krijgt, ook al lijkt het op een lichte griepaanval, doet u er goed aan een arts te raadplegen en hem erop te attenderen dat u een tropisch land bezocht.

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uganda