Uganda

Swipe

Klimaat en beste reistijd

Uganda ligt in de tropen, de evenaar doorsnijdt het land even ten zuiden van Entebbe en deelt Lake George in tweeën. Hoewel Uganda op de evenaar ligt, is het klimaat zeer draaglijk. Dat heeft te maken met de hoogte waarop het land gelegen is. In de hoger gelegen gebieden kan het zelfs behoorlijk koud zijn. Er zijn dus diverse klimaten mogelijk. Kijk ook bij: Klimaat.

In principe kan het land het gehele jaar worden bereisd, al zijn er gedurende de regentijd soms beperkingen. Er zijn twee regentijden die van elkaar verschillen in het noorden en in het zuiden. De natste maanden zijn april en mei (’lange regens’) en oktober en november (’korte regens’).

De meeste regen valt in de bergen en aan de kant van Lake Victoria. De gemiddelde temperaturen variëren eveneens, afhankelijk van noord of zuid, berggebied of lagergelegen land. De warmste periode ligt tussen januari en april.

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uganda