Uganda

Swipe

Politie

De politie is, op Britse leest geschoeid, voorkomend tegenover toeristen, tenzij u zich in hun ogen verdacht gedraagt. Zo is het fotograferen van een extra beveiligd pand zonder toestemming van de politie, een vrijwel zekere manier om uw fotorolletje of SD-kaart kwijt te raken of op het politiebureau terecht te komen waar u op enig moment de gelegenheid krijgt om uit te leggen waarom u juist dát pand aan het fotograferen was.

In enkele gevallen krijgt u een bon voor een overtreding, want de politie kent de wet en zij is ervoor aangesteld om op de naleving ervan toe te zien. De baas van de agent in kwestie heeft er begrip voor dat het bedrag dat u af moet dragen hoger is dan het op de kwitantie aangegeven bedrag. Dat heeft iets te maken met de hoogte van de politiesalarissen.

Als u naar de oorzaak van de ‘vergissing’ vraagt, antwoordt men’: chai’, het Swahiliwoord voor thee, maar ook in gebruik voor het begrip ‘fooi’. Als een politieagent u helpt mag u hem ook best wat toestoppen ‘voor een kopje koffie’, maar probeer nooit een overtreding af te kopen of een politieagent om te kopen om enige andere reden. Dat is een misdrijf en wordt zwaar bestraft.

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uganda