Uganda

Swipe

Telefoneren

Telefoneren is eenvoudig, de internationale lijnen zijn doorgaans prima. Het opbellen naar België of Nederland is echter kostbaar. De mogelijkheden om te bellen beperken zich tot de grotere steden, tijdens een rondreis zijn er enkele lodges die telefoon hebben. Bellen vanuit een postkantoor is goedkoper dan vanuit een hotel.

Op enkele plaatsen kunt u bellen vanuit een telefooncel. Het gebruik van telefoonkaarten, o.a. verkrijgbaar bij het postkantoor in Kampala, is normaal. Ze worden uitgegeven door Uganda Telecom (www.utl.co.ug) en er zijn enkele andere instellingen die telecommunicatie aanbieden. Vraag altijd om telefoonkaarten voor internationaal gebruik. Telecommunicatiewinkels zijn nog geen normaal verschijnsel, maar winnen snel terrein.

– Internationale toegangscode voor Nederland: 0031 (soms 90031).

– Internationale toegangscode voor België: 0032 (soms 90032).

– Internationale toegangscode voor Uganda: 00256.

Nadat u de toegangscode voor het land gedraaid heeft kunt u de 0 voor het kengetal van de plaats weglaten.

Mobiel telefoneren

De bakermat van de mobiele telefonie in Afrika ligt in Uganda. Er zijn tenminste vijf providers actief. Met elkaar zorgen ze ervoor dat u vrijwel vanuit het gehele land zonder problemen van uw mobiele telefoon gebruik kunt maken, óók in de parken.

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uganda