Uganda

Swipe

Verkeer en verkeersregels

In Uganda rijdt men links en gelukkig weten de meeste automobilisten dat. U zult de verkeersborden herkennen als ware u in Engeland. Dankzij het feit dat er weinig verkeer is, is verkeersdeelname nog een prettige aangelegenheid, u past zich, na enige oefening, moeiteloos aan. Het verkeer lijkt soms chaotisch, maar er gebeuren weinig ongelukken als u het rijgedrag van de Ugandezen in aanmerking neemt.

Vaste regel: waarom met drieën naast elkaar rijden als er ruimte is voor vijf? Een voetganger is vogelvrij en bestaat voor een gemotoriseerde verkeersdeelnemer dan ook absoluut niet. Enige acrobatische training is aan te bevelen. Toch weet men u doorgaans op de een of andere manier te ontwijken. Veelgelezen opschrift langs de wegen: Better too late than late (beter te laat dan wijlen) en: Better five minutes too late in this world then ten years to soon in the next (beter vijf minuten te laat in deze wereld dan tien jaar te vroeg in de volgende).

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uganda