Uganda

Swipe

Vervoer

Het transport per openbaar vervoer is eenvoudig, er zijn (min of meer) geregelde buslijnen tussen de belangrijkste plaatsen. Vanuit de grotere steden rijden minibusjes (matatus).

Uganda kent ook een spoorwegnet. Dit wordt nauwelijks door toeristen gebruikt, het is weinig comfortabel, het gaat langzaam en onregelmatig of helemaal niet.

Taxi’s worden veel gebruikt, ze hebben geen meter en het is daarom noodzaak vooraf een prijs af te spreken. In de steden wordt ook gebruikgemaakt van al dan niet gemotoriseerde fietstaxi’s. De nieuwste methode van vervoer in de steden is per motor, in de spitsuren zeker de snelste en de gevaarlijkste manier van vervoer. Ze worden boda boda's (afgeleid van border-border) genoemd. Ze brengen u ook op plaatsen, zowel binnen als buiten de steden, waar ander openbaar vervoer niet komt.

Autohuur is mogelijk met en zonder chauffeur. In Uganda wordt links gereden. Een internationaal rijbewijs is, als u korter dan 90 dagen in het land verblijft, voor toeristen niet vereist, maar u kunt veel narigheid voorkomen door er een bij u te hebben. In Uganda is dit 1 jaar geldig, gerekend van de dag van uitgifte.

De snelste manier van vervoer gaat door de lucht, Uganda heeft goede binnenlandse verbindingen, ze worden onderhouden door (lokale) chartermaatschappijen.

Rondreizen

Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet...

v.a. 3289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uganda