Zuid-Afrika

Swipe

Zuid-Afrika

Een bezoek in Zuid-Afrika is een vakantie om nooit te vergeten. Deze voormalige Nederlandse kolonie in het zuiden van Afrika heeft veel unieke bezienswaardigheden. Bezoek Kaapstad met zijn beroemde Tafelberg, Lesotho, en Bloemfontein of laat je inspireren door de Tuinroute, met regenwouden en wilde bloemenvelden. Of bezoek een van de vele wijngaarden voor een wijnproeverij.

Op vakantie in Namibië, Zimbabwe, Mozambique, Botswana? Betrek Zuid-Afrika dan ook in je vakantie: een rondreis door Afrika is niet compleet zonder een bezoek aan Zuid-Afrika.

 

Op Safari in Zuid-Afrika

In het wereldberoemde Krugerpark kun je op zoek naar de Big Five. Vind jij alle leeuwen, neushoorns, luipaarden, buffels en olifanten? Een safari in Zuid-Afrika is onvergetelijk!

 

Persoonlijke boodschap van Zuid-Afrika expert Jan Willem Hamel

Het was in 1999 dat ik mijn eerste reis naar Afrika’s zuidpunt ondernam. Apartheid had Zuid-Afrika van zich afgeschud, maar sociale strubbelingen en geharrewar met betrekking tot Truth Commission & Amnesty Committee (TRC) waren aan de orde van de dag. Via KwaZulu-Natal en voormalig ‘homeland’ Transkei kwam ik in Kaapstad, waar mijn verblijf zeven weken duurde, in plaats van drie dagen. Denkend aan deze reis zie ik olifanten en Swazilands watervallen, ruik ik Durbans Indische kruiden en hoor ik harde wind ruisen door Tsitsikamma’s bossen.

Sinds 2000 keer ik regelmatig terug naar Zuid-Afrika. De nachtelijke gesprekken in Intercapebussen, lachbuien met taxichauffeurs en theeleuten met Graaff-Reinets senioren staan in mijn geheugen gegrift.

Ek wens u ’n baie aangename reis.

Foto Onze Zuid-Afrika expert
Onze Zuid-Afrika expert

AUTEUR JAN WILLEM HAMEL

Al 20 jaar is Jan Willem Hamel verknocht aan Zuid-Afrika, waar hij jarenlang woonde. U vindt hem nog in Kaapstad, langs Garden Route en in Blyde River Canyon.  Voorzien van valhelm in de goudmijn, jeep in modderig wildreservaat en luchtfles boven koraalrif gaat Hamel op zoek naar details en inzicht.

Foto Reishandboek Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland
Reishandboek Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland

AUTEUR JAN WILLEM HAMEL

€17,95

praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden

10 prachtige bestemmingen in Zuid-Afrika