Zuid-Afrika

Swipe

Accommodatie

Hotels

Bevinden zich in steden en zijn (uitzonderingen daargelaten) eigendom van (inter)nationale ketens. Beschikken over gastenkamers, tuinen met zwembaden en fitnessruimtes. Zijn gericht op zakenmensen en te boeken door middel van internet.

Lodges

Rustieke vakantiecomplexen in natuurlijke omgevingen. Beschikken over tuinen, zwembaden, terrassen en kamers in de vorm van chalets (rondavels). Ervaren van natuur staat centraal; gamedrives (ritten om wilde dieren te spotten), wandelroutes en wandelsafari’s behoren tot het aanbod. Maken deel uit van geboekte reizen.

Bed & Breakfasts (B&B’s)

Kleinschaligheid, comfort en gastvrijheid staan centraal; aantal groeit. Bevinden zich in buitenwijken van steden en op het platteland. Kamers vormen deel van woonhuis of chalets die zijn geplaatst in tuinen.

Jeugdherbergen (Backpackers)

Sociaal gehalte, betaalbaarheid en activiteiten staan centraal. Te vinden in alle kuststreken (inclusief Kaapstad), Cape Winelands, de Drakensberg (inclusief Oost-Mpumalanga) en Gauteng.

Campings

Vrij kamperen is verboden. Bevinden zich langs de kust en in/bij beschermde natuurgebieden. Sociaal gehalte (lees: barbecues), betaalbaarheid en vrijheid in natuur staan centraal. Volgeboekt in december en januari, maak daarom tijdig reservering(en).

Rest Camps

Eenvoudige vakantiecomplexen in nationale parken. Worden beheerd door parkbestuur; beschikken over chalets (rondavels), bungalows, kampeerterreinen en restaurants.

Self Catering

Vakantiehuisjes, chalets en cottages die particulier bezit zijn en worden verhuurd. Worden geadverteerd in plaatselijke bureaus voor toeristische informatie, kranten en magazines. Meestal mond-tot-mondreclame. Bevinden zich langs de kust, in Oost-Mpumalanga en Oost-Free State. Term kan ook betrekking hebben op de basis waarop in lodges en Bed & Breakfasts wordt verbleven.

10 prachtige bestemmingen in Zuid-Afrika