Zwitserland

Swipe

Zwitserland

Er zijn weinig landen die zoveel natuurschoon en een zo rijke cultuur te bieden hebben als Zwitserland. Het land is niet alleen in trek tijdens de zomervakantie, maar eveneens beroemd om het brede scala aan mogelijkheden om te wintersporten. Het land kent een grote diversiteit aan landschappen en bezienswaardigheden in zeer uiteenlopende gebieden: de Alpen, de Jura en de Zwitserse Hoogvlakte. In de Alpen liggen berg en stuwmeren, middeleeuwse steden, besneeuwde bergtoppen, langgerekte dalen, imposante gletsjers en adembenemende bergpassen. De hoogste toppen van Zwitserland vindt u in Wallis, Graubünden en het Berner Oberland; de bergen behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Zwitserland. Ten zuiden van de Alpen ligt in Ticino bijna een andere wereld. Het kan in het noorden van Zwitserland regenen, terwijl boven de aantrekkelijke meren in het zuiden een warme zon schijnt.

In het noorden en noordwesten van Zwitserland ligt de Jura. De uitgestrekte bossen in dit kalksteengebergte vormen een aantrekkelijk gebied voor wandelaars. Vanaf verschillende punten in het Juragebergte heeft u een weids uitzicht over de Zwitserse Hoogvlakte en op de besneeuwde Alpentoppen. Tussen de Alpen en de Jura ligt de Zwitserse Hoogvlakte. Veel van de grote meren, zoals het Meer van Genève, de Vierwaldstattersee en de Bodensee, liggen in dit glooiende gebied. In deze streek liggen de steden Basel, Zürich en Bern; het is dan ook economisch het belangrijkste gebied van Zwitserland. De eeuwenoude steden in Zwitserland bewaren de erfenis uit een rijk verleden. Zij zijn de stille getuigen van een lange beschaving onder het bewind van diverse heersers, waaronder Julius Caesar, Karel de Grote en Napoleon Bonaparte. Hervormers als Zwingli en Calvijn predikten hun leer vanuit deze Zwitserse steden. Zwitserland is van oorsprong geen natie, maar een verbond van gemeenschappen: het Eedgenootschap. Tot op de dag van vandaag bestaat Zwitserland uit een mozaïek van kantons met een eigen taal, geschiedenis en volksaard. De bergen en bossen in Zwitserland vormen het thuisfront voor een grote verscheidenheid aan dieren, waaronder gemzen, steenbokken, alpenmarmotten en veel vogelsoorten die hun thuis hebben in dit fraaie land. In deze Zwitserland website vindt u, naast algemene informatie, beschrijvingen van alle bezienswaardigheden in Zwitserland! Verder vindt u in deze website over Zwitserland veel praktische informatie waarmee u uw wintersportvakantie of zomervakantie kunt voorbereiden. Veel van deze informatie is eveneens uitstekend bruikbaar tijdens uw wintersportvakantie of zomervakantie.

Goede reis!
Ronnie Rokebrand

ANWB logo

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Zwitserland