Zwitserland

Swipe

Film

De klassieke films uit de jaren veertig, zoals Romeo und Julia auf dem Dorfe van Hans Tommer en Die letzte Chance van Leopold Lindtberg zaten vol met landschappelijke poëzie en waren maatschappijkritisch.

Deze kritiek op het functioneren van de Zwitserse samenleving gaf ook de toon aan in de films die in de laatste jaren in de bioscopen verschenen. Deze films van Alain Tanner, Michel Soutter, Clau de Goretta, JeanJacques Lagrange en JeanLouis Roy waren ook internationaal een succes.

De film Reise der Hoffttung van Xavier Koller won in 1991 een Oscar; deze bioscoopfilm had als thema het vluchtelingenprobleem.

Voor filmliefhebbers is het filmfestival van Locarno een must, de toeloop van het publiek voor de voorstellingen is enorm. Het aanbod strekt zich uit van onafhankelijke filmproducties tot een blik op de origineelste Amerikaanse producties. Dit grootste Europese filmevenement van de zomer is in vier afdelingen onderverdeeld: internationale wedstrijd, Piazza Grande, hedendaagse filmmakers, Zwitserse film en luipaarden van morgen. Het gigantische Piazza Grande (1971) is met z'n 7000 zitplaatsen, de moderne technische uitrusting en het gigantische scherm (26 x 14 m), een van de grootste openluchtbioscopen ter wereld. De zogenoemde 'luipaarden van morgen' brengen ieder jaar nieuwe ontdekkingen uit de filmproducties van een bepaald land voor het voetlicht. Met de ereluipaard wordt telkens een belangrijke regisseur onderscheiden.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 273.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Zwitserland