Zwitserland

Swipe

Accommodatie

Hotels

Zwitserland heeft talrijke hotels en Gasthauser. Hotels en dergelijke worden verdeeld in vijf categorieën, aangeduid met een, twee, drie, vier of vijf sterren. In de toeristische gebieden is er ook gelegenheid bij particulieren te overnachten; dit is aangegeven met bordjes waarop Zimmer, Chambres of Camere staat. De bij de Schweizer Hotelier Verein (SHV) aangesloten accommodaties zijn aangegeven met het embleem van de vereniging.

Reserveren

De drukste winterperioden zijn kerst, nieuwjaar, februari tot half maart en Pasen. Juli en augustus zijn de drukste zomermaanden; oktober is een drukke herfstmaand. U kunt hotels reserveren door hen zelf op te bellen, via een reisbureau of door middel van de plaatselijke toeristeninformatiekantoren. Een aantal plaatsen in Zwitserland beschikt over zelfbedieningsapparaten (Telehotelreservering) die vierentwintig uur per dag werken.

Vakantiewoningen, chalets en appartementen

In Nederland en België zijn talrijke bemiddelingsbureaus die vakantiewoningen, chalets en appartementen verhuren. Een goed bemiddelingsbureau is Interho me. Uiteraard kunt u ook via de plaatselijke toeristeninformatiekantoren woningen zoeken. In de regel lopen de verhuurovereenkomsten van zaterdag tot zaterdag, waarbij u het gehuurde niet voor 16 uur betrekken kunt en u het gehuurde op de laatste dag voor 10 uur verlaten moet. Vaak moet u extra betalen voor energie, schoonmaakkosten en toeristenbelasting.

Jeugdherbergen

Zwitserland telt ongeveer tachtig jeugdherbergen, waarvan talloze van alle gemakken zijn voorzien. De jeugdherbergen kennen geen leeftijdsgrens voor het overnachten. Bij grote drukte krijgen jongeren onder de vijfentwintig jaar voorrang op ouderen.

Campings

Er zijn in Zwitserland meer dan vijfhonderd campings die met de gebruikelijke borden worden aangegeven. Het bespreken van een plaats is zomers vaak niet mogelijk, met uitzondering van de campings aan de Zwitserse meren. Aan houders van een Internationaal Kampeercarnet (IKC) wordt door de campings van de Touring Club Suisse bij een langer verblijf soms korting verleend op de overnachtingsprijs. De prijzen voor een overnachting op een camping zijn vergelijkbaar met de prijzen die in Nederland en België worden berekend. Kampeerders moeten bij het samenstellen van hun uitrusting ermee rekening houden dat het op hoger gelegen campings koud kan zijn. Vrij kamperen is in de regel niet toegestaan.

Berghutten

De Schweizerische Alpenklub beschikt over veel hutten in het gehele land. De ligging van de hutten is zo gekozen dat ze een goed uitgangspunt vormen voor het beklimmen van de omliggende bergtoppen. Reservering van accommodatie is aanbevolen.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Zwitserland