Algemene informatie

Swipe

Dante

Dante Alighieri (1265-1321) was een Italiaans dichter en schrijver. Zijn beroemdste werk is La divina commedia (De goddelijke komedie), die als een hoogtepunt van de wereldliteratuur wordt beschouwd. Het boek in dichtvorm bestaat uit drie delen en vertelt over de reis die Dante zelf maakt door de hel (Inferno), het vagevuur (Purgatorio) naar het paradijs (Paradiso). Het meest interessante deel is de hel. Dante, die in dit deel wordt vergezeld door Vergilius daalt af naar de diepte van de aarde waar hij mythologische figuren maar ook bekende mensen uit Florence tegenkomt. De ‘vijanden’ van Dante vinden zich uiteraard in de hel. Paus Nicolaas II zit bijvoorbeeld in de hel wegens corruptie, hij is op zijn kop begraven als bovenste van een hele stapel pausen, rook kringelt omhoog vanuit zijn voetzolen, hij weet Dante te vertellen dat ook Paus Clemens V naar de hel gaat.

Op de Italiaanse scholen is er uitgebreid aandacht voor dit boek, elke Italiaan kent de eerste paar regels uit dit boek uit z’n hoofd:

Nel mezzo del cammin di nostra vita (op het midden van de weg van ons leven)
Mi ritrovai per una selva oscura (bevond ik mij in een donker woud)
Ché la diritta via era smarrita (want de rechte weg was verdwenen)

Autovakanties-HOT

Hotel Andante

Charmant hotel vlakbij het strand. Dé perfecte uitvalsbasis om Scheveningen en de Hollandse kust te ontdekken. Watersporten, blokarten, vliegeren, vissen, wandelen of...

v.a. 20.00 p.p.