Algemene informatie

Swipe

Natuur

Basilicata is erg bergachtig, meer dan 70% van de oppervlakte bestaat uit bergen en 20% is heuvelachtig. De bergen zijn getekend door erosie en vormen een woest en bizar landschap met diepe kloven. In het noorden ligt de Monte Vulture, een oude uitgedoofde vulkaan met een hoogte van 1326. In het zuiden ligt de hoogte berg van Basilicata, de Monte Pollino, 2248 m hoog. Het noorden is bergachtig, naar het zuiden toe naar de Ionische Zee veranderen de bergen in heuvels en bij zee is het land vlak en vruchtbaar en zijn er brede grote stranden. Het westen van Basilicata heeft daarentegen een rotskust met slechts kleine strandjes die vaak alleen per boot bereikbaar zijn. In het gebied rond Aliano liggen de calanchi, reusachtige erosiegeulen en diepe afgronden, sommigen doen denken aan een maanlandschap. Matera en omgeving liggen op het plateau van de Murge, een kalksteengebied met vele kloven en rotsen, dit gebied loopt door in Apulië.

De belangrijkste rivieren stromen min of meer evenwijdig aan elkaar en eindigen allen in de Ionische Zee. De rivieren zijn de Bradano, Basento, Cavone, Agri en Sinni. Het zijn regenrivieren met een flink verval, die in de zomer bijna droog staan, maar na een regenbui de volle breedte van een dal kunnen vullen en dan alles meeslapen wat op hun weg ligt.

Frankrijk > Tarn-et-Garonne > Cayriech-Standplaats

Camping Le Clos De La Lère

Camping Le Clos de la lère heeft ruime staanplaatsen in de zon, halfschaduw of schaduw. De plaatsen zijn door natuurlijke heggen gescheiden...

v.a. 98.00 p.p.