Ardèche

Swipe

Algemene informatie

In de algemene informatie vindt u informatie over het ontstaan van de regio Ardèche  en de kloven, bergen, vulkanen en vlaktes die het directe of indirecte gevolg zijn van deze ontstaansgeschiedenis. Het helpt u om aan uw nieuwsgierigheid naar de Ardèche te voldoen, maar het helpt u tevens bij het vinden van de juiste vakantiebestemming. Verder vindt u hier informatie over het klimaat in de Ardèche, het te verwachten weer en de beste reistijd die daar bij hoort. Vervolgens krijgt u informatie over de planten- en dierenwereld in het gebied. En natuurlijk kunt u zich verdiepen in de historische achtergronden van de Ardèche en Frankrijk. Wist u dat het gebied al zo’n 20.000 jaar werd bewoond en dat de toenmalige bewoners overal hun kunstzinnige sporen hebben achter gelaten?

Daarna volgen webpagina’s over de bevolking en de bestuurlijke en economische achtergronden. Na het lezen van deze algemene informatie begrijpt u waarom op veel heuveltoppen kerken en kloosters tronen en waarom op andere plekken imposante kastelen liggen. In het hoofdstuk cultuur vindt u niet alleen informatie over architectuur en kunst, maar tevens over, de romaanse kunst, de middeleeuwse kastelen, de gotiek, de renaissance, de barok, de modernere stijlen en literatuur. Deze webpagina eindigt met een beschrijving van wat u in de Ardèche kunt eten en drinken.

Frankrijk > Gironde > Lacanau-Océan-Standplaats

Camping Airotel L'océan

Camping in een duingebied naast het dorp Lacanau-Ocean, hèt surfersparadijs van Frankrijk. De staanplaatsen zijn veelal door heggen afgebakend. Vanuit de bar-restaurant...

v.a. 175.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ardèche