Ardèche

Swipe

De Wereldoorlogen

In 1914 bepaalde een sociale, economische, militaire en politieke machtsstrijd in en tussen landen het beeld. De lont in het kruitvat was de moord op de Oostenrijkse troonopvolger Frans Ferdinand op 28 juni 1914 in Sarajevo. In plaats van de voorspelde korte oorlog, werd het een lange oorlog, waarin men zich in de loopgraven ingroef. Aanvankelijk zorgden nederlagen, prijsstijgingen en schandalen voor grote onrust in Frankrijk. Toch verloor Duitsland in 1918 de oorlog, vooral omdat de VS zich in de strijd mengden.

Bij de vrede van Versailles in 1919 kreeg Duitsland het hard te verduren. Onvrede hierover was samen met de economische crises van de jaren twintig en dertig een van de oorzaken van de Tweede Wereldoorlog. Het Franse leger stortte op het slagveld snel in. De Duitsers verdeelden Frankrijk in tweeën: een bezet (Noord- en West-Frankrijk) en een onbezet deel. Maarschalk Pétain werkte samen met de Duitsers en installeerde een regering in het kuuroord Vichy. Het verzet tegen de Duitsers was met name in Lyon groot. In 1944 bliezen de Duitsers alle grote hangbruggen over de Rhóne op. Na de capitulatie haalden de Fransen de nieuwe president Charles de Gaulle enthousiast in. Na een warrige periode met talrijke regeringswisselingen trok De Gaulle eind jaren vijftig de macht naar zich toe: de Vijfde Republiek was geboren.

Frankrijk > Mayenne > Sainte-Suzanne-Standplaats

Glamping Sainte-suzanne

De camping ligt vlak bij het dorp Saint-Suzanne, dat het label 'mooiste dorpen van Frankrijk' heeft. De staanplaatsen liggen bij elkaar gegroepeerd...

v.a. 78.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ardèche