Ardèche

Swipe

Criminaliteit

Vrij van criminaliteit is geen enkel land en dus ook Frankrijk niet. Er is een aanmerkelijk verschil tussen de beschreven gebieden. De criminaliteitscijfers liggen in de Ardèche aanmerkelijk lager dan in de steden in het Rhônedal (bijvoorbeeld Lyon). Reizigers lopen echter overal een zeker risico, omdat dieven weten dat reizigers altijd wel geld op zak hebben. Diefstal kan veel reisplezier bederven. U kunt zich echter wapenen, zowel tegen de misdaad als de gevolgen ervan. Boeven ontwijken betekent hun methodes doorzien en hun inspiratiebronnen droogleggen. 

Zakkenrollen komt met name voor in grote menigtes, tijdens markten, op stations en in het openbaar vervoer, kortom op die plekken waar vluchtig lijfelijk contact met een medemens niet alarmeert. Tassen weggrissen is een veel gebruikte methode. Het komt slechts zelden voor dat u bedreigd wordt met een wapen of met lichamelijk geweld. Mocht dit toch gebeuren (bijvoorbeeld 's avonds in de stille straten en parken van grote steden) probeer dan niet om de overvaller te overmeesteren. Pogingen daartoe kunnen levensgevaarlijk zijn. Neem in ieder geval nooit meer contant geld mee tijdens een wandeling dan noodzakelijk is voor de betreffende dag. Laat echter ook geen waardevolle spullen achter in uw tent of op uw hotelkamer. Huur een kluisje in uw hotel of vraag of het mogelijk is om uw papieren aan de hotelbalie af te geven ter bewaring in de hotelkluis (vraag altijd om een schriftelijk bewijs). Geef ook geen aanleiding. Draag geen kostbaarheden zichtbaar aan het lijf. 

Mocht u ondanks alle voorzorgen toch het slachtoffer worden van crimnaliteit, dan kunnen de gevolgen van diefstal van paspoort en dergelijke worden verzacht door een juiste voorbereiding van uw reis. Een goede reis- en vakantieverzekering kan eventueel verlies verzachten. Het verdient ook aanbeveling de belangrijkste pagina's van uw reispapieren (paspoort, verzekeringspapieren, enzovoort) te kopiëren en deze apart van uw reispapieren te bewaren. U kunt uw reispapieren ook inscannen en als bijlage ergens in een e-mailprogramma op het Internet plaatsen. U kunt er dan altijd via het Internet bij. Dit vergemakkelijkt en versnelt het vervangen van dergelijke documenten aanzienlijk. Geef het verlies van bezittingen altijd aan bij de plaatselijke politie {gendarme), u bent dit verplicht tegenover uw verzekering. De Franse politie is in de regel behulpzaam.

Frankrijk > Gironde > Lacanau-Océan-Standplaats

Camping Airotel L'océan

Camping in een duingebied naast het dorp Lacanau-Ocean, hèt surfersparadijs van Frankrijk. De staanplaatsen zijn veelal door heggen afgebakend. Vanuit de bar-restaurant...

v.a. 175.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ardèche