Ardèche

Swipe

Gezondheidszaken

De gezondheidszorg in Frankrijk is goed. De meeste dokters spreken alleen Frans en soms mondjesmaat Engels. Apotheken (pharmacie) zijn herkenbaar aan een (meestal verlicht) groen kruis. In iedere plaats heeft een apotheek dienst buiten de gebruikelijke winkeluren en in het weekend (pharmacie de garde). 

Als u een dokter nodig heeft, dan kunt u het best uw campingbeheerder of hotel vragen of zij er een willen laten komen. Vraag altijd om een rekening, zodat u later de kosten bij uw verzekering kunt verhalen. Water uit de kraan is goed drinkbaar; water uit fonteinen en water uit drinkplaatsen waar het opschrift eau non potable staat, is niet drinkbaar. Zorg ervoor dat u voldoende drinkt in warme perioden. Omdat u veel zweet heeft uw lichaam meer vocht nodig dan anders. Het gebruik van een theelepeltje zout per dag in uw eten draagt er mede zorg voor dat het vochtgehalte in uw lichaam op peil blijft. 

Zorg verder voor een zonnebril, een hoofdbedekking en zonnebrandcrème. Al veel vakanties zijn bedorven doordat men te lang onbeschermd in de zon bleef zitten.

Muggen en vliegen kunnen u het leven behoorlijk zuur maken, zeker op campings waar u 's avonds veel in de buitenlucht verblijft. Tegen deze insekten kan men enkele voorzorgsmaatregelen nemen. Draag in de avonduren kleding met lange mouwen en een lange broek en vergeet vooral niet om een insektenwerend middel mee te nemen dat u op de blote gedeelten van de huid kunt smeren.  

Frankrijk > Gironde > Lacanau-Océan-Standplaats

Camping Airotel L'océan

Camping in een duingebied naast het dorp Lacanau-Ocean, hèt surfersparadijs van Frankrijk. De staanplaatsen zijn veelal door heggen afgebakend. Vanuit de bar-restaurant...

v.a. 386.75 p.p.

Frankrijk > La Palmyre > Charente-Maritime > Les Mathes-Accommodatie

Camping Bonne Anse Plage

Het vakantiepark ligt vlak bij de baai van Bonne Anse. Er is een zwembad met twee grote glijbanen en een peuterbad. Er...

v.a. 442.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ardèche