Ardèche

Swipe

Hotels

Hotels zijn in Frankrijk herkenbaar aan een afbeelding met de hoofdletter H en een aantal sterren. Eenvoudige hotels hebben één ster, luxehotels hebben vier sterren. In het algemeen doet u er goed aan een dag van tevoren te reserveren. Men verwacht dat u voor 19 u. arriveert. Arriveert u later, dan moet u dat duidelijk vermelden. Als u dit niet doet, bestaat de mogelijkheid dat men uw gereserveerde kamer aan iemand anders verhuurt.

In veel dorpen en steden vindt u hotels die zijn aangesloten bij 'Logis de France'. Deze hotels zijn herkenbaar aan een geelgroen uithangbord met een afbeelding van een open haard. In het algemeen zijn het familiehotels met een regionaal karakter. Op de menukaart staan veelal streekgerechten. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is goed. Enkele hotels die in deze reisgids worden genoemd, zijn bij deze organisatie aangesloten. Verder zijn er veel hotels langs op en afritten van autowegen. Een goedkope overnachtingsmogelijkheid tijdens de heen- of terugreis vormen de Formule-1 hotels.

Chambre d'Hóte

Chambre d'Hóte is vergelijkbaar met het Engelse Bed & Breakfast (logies en ontbijt). U overnacht bij een Franse familie die eveneens uw ontbijt verzorgt. Wanneer u een bord met het opschrift 'Table d'Hóte' ziet staan, betekent dit dat men ook warme maaltijden opdient. 

Vakantiehuizen

Een vakantiehuis noemt men in Frankrijk een gite. De bekendste organisatie in Frankrijk is 'Gïtes de France', te herkennen aan een geelgroene afbeelding met een haan. De huizen die via deze organisatie verhuurd worden, zijn volledig ingericht en staan veelal in een landelijke omgeving.

Frankrijk > Gironde > Lacanau-Océan-Standplaats

Camping Airotel L'océan

Camping in een duingebied naast het dorp Lacanau-Ocean, hèt surfersparadijs van Frankrijk. De staanplaatsen zijn veelal door heggen afgebakend. Vanuit de bar-restaurant...

v.a. 386.75 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ardèche