Ardèche

Swipe

Vervoer naar Frankrijk

Per Vliegtuig

Vanuit Amsterdam en Brussel zijn er rechtstreekse lijndiensten naar de internationale luchthaven van Lyon (Lyon-Satolas). De internationale luchthaven heeft een treinstation. De grootste luchtvaartmaatschappij in Frankrijk is Air France.

Op de luchthaven moet u minstens anderhalf uur van tevoren inchecken.

Per Trein

Er rijden dagelijks treinen van België en Nederland naar Frankrijk en vice versa. In Parijs (Gare du Nord) moet u overstappen. De TCV rijdt onder meer tussen Parijs en het treinstation Lyon-Satolas in Lyon (reistijd: 2 u.).

Per Auto

Per eigen auto kunt u zowel via Lille als Luxemburg over de snelweg naar Oost-Frankrijk rijden. In Frankrijk geldt voor het grootste deel van de route tolheffing.

De meest gebruikte route vanuit Nederland (via België): A7 (Breda), E19 (Antwerpen), El7 (Gent, Lille), A1 (Parijs), AIO (Orléans), A71 (Bourges, Clermont-Ferrand).

Een alternatieve route via Luxemburg is (naar Lyon en de Ardèche): Eindhoven, A2 (Luik), E25 (Luxemburg, Metz, Toul), A31 (Dijon), A6 (Lyon). Vanaf Lyon kunt via de A47 naar Saint-Étienne en vervolgens via de A72 naar Clermont-Ferrand. De A7 gaat vanaf Lyon door het Rhônedal zuidwaarts. Via deze autoweg kunt u de Ardèche inrijden.

Frankrijk > Gironde > Lacanau-Océan-Standplaats

Camping Airotel L'océan

Camping in een duingebied naast het dorp Lacanau-Ocean, hèt surfersparadijs van Frankrijk. De staanplaatsen zijn veelal door heggen afgebakend. Vanuit de bar-restaurant...

v.a. 386.75 p.p.

Frankrijk > Isère > Roybon-Standplaats

Camping De Roybon

De camping ligt in het midden van Frankrijk tussen Lyon, Grenoble en Valence. Het wordt doorkruist door een rivier, in de buurt...

v.a. 108.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ardèche