Auvergne

Swipe

Sport en Recreatie

De belangrijkste sporten waar toeristen in de Auvergne aan deelnemen, zijn wandelen, watersporten en fietsen, 's Winters kunt u ook aan ski de fond doen (langlaufen) en op enkele plekken kunt u skiën.

Wandelen Auvergne

Er zijn in de Auvergne talloze wandelmogelijkheden in bergen en dalen en door eeuwenoude dorpen en steden. Meren, bossen, vulkanen, wijngaarden, en snelstromende rivieren vormen het aantrekkelijke landschap waar de ontelbare wandelpaden doorheen lopen. Voorts zijn er nationale wandelroutes uitgezet die deels door de Auvergne, de Ardèche en het Rhönedal lopen, de zogenoemde Grande-Randonnée routes aangeduid met de letters GR en een nummer. Al deze wandelpaden (in totaal 45.000 km!) zijn gemarkeerd met dezelfde geel-witte of rood-witte kleuren.

De gemarkeerde wandelwegen in de Auvergne zijn in het algemeen ook voor ongeoefende wandelaars begaanbaar; dat wil echter niet zeggen dat u in het reliëfrijke landschap niet hoeft op te letten! Ga ook nooit de bergen in met lage schoenen of zonder stevig, geprofileerd schoeisel. Blijf op het pad, gras en puinhellingen zijn gevaarlijker dan men denkt. Ga van tijd tot tijd na: 'Kan ik hier ook weer terug?' Omlaag is altijd moeilijker dan omhoog. Let vooral ook op de tijd. In het donker terugwandelen is altijd héél veel lastiger. Sta ook stil wanneer u om u heen kijkt. Dit voorkomt onnodig struikelen.

Bereid meerdaagse tochten in de Auvergne goed voor. Lees de gidsjes goed en bestudeer de wandelkaarten met ingetekende routes. Leer omgaan met kaart en kompas. Zeer bruikbare wandelkaarten zijn de volgende Topoguides van de Crande-Randonnée-routes (GR'S):

• Auvergne: nr. 30 (langs de meren); nr. 41 (van de Monts Dore naar de

Monts du Forez); nr. 44 (van Bort-les-Orgues naar de Puy Mary); nr. 412 (van de Monts du Livradois naar La Chaise-Dieu; en nr. 65 (de oude pelgrimsroute van Le Puy naar Santiago de Compostela).

Bij de plaatselijke toeristeninformaties in de Auvergne zijn vaak routekaarten van gemarkeerde wandelwegen in de omgeving verkrijgbaar. Vergeet nooit dat een wandeling niet eindigt bij het verste of hoogste punt, maar pas na veilige terugkeer op de plaats waar de wandeling werd begonnen of gepland was te eindigen. Verdeel uw krachten over de gehele wandeling.

Het is van groot belang dat u tijdens uw wandeling rekening houdt met de natuur. Neem daarom uw picknickafval mee, doof uw kampvuur, blijf zoveel als mogelijk is op het pad, vertrap geen planten, stoor geen dieren en pluk geen bloemen.

INFORMATIE: De Topoguides zijn verkrijgbaar bij de gespecialiseerde reisboekwinkels in Nederland en België

Fietsen Auvergne

In de Auvergne kan goed gefietst worden, met name in de rivierdalen. U moet er wel rekening mee houden dat u op veel plaatsen hoogteverschillen moet overbruggen. Het spreekt vanzelf dat fietsen in het glooiende landschap van het departement Allier gemakkelijker is dan in het bergachtige Centraal Massief. Bovendien is er in Allier relatief weinig verkeer. In de Auvergne kunt u bij sommige treinstations, jeugdherbergen, campings en hotels fietsen huren, onder meer mountainbikes (VTT, Véto tous terrains). Het is verstandig om een fiets van te voren te reserveren.

Watersport Auvergne

In de Auvergne zijn talrijke meren en Plan d'Eau's, waar u heerlijk kunt zwemmen, windsurfen, zeilen, roeien, waterfietsen en waterskiën. Watersporters moeten er altijd rekening mee houden dat het weer kan omslaan. Het is dan verstandig om naar de wal te varen. 

Wintersport Auvergne

In het Centraal Massief kunt u 's winters aan ski de fond doen (langlaufen), winterwandelen en incidenteel skiën. De topbestemmingen voor skiën zijn: Super-Besse (Monts d'Or) en Super-Lorian (Cantal).

Frankrijk > Mayenne > Sainte-Suzanne-Standplaats

Glamping Sainte-suzanne

De camping ligt vlak bij het dorp Saint-Suzanne, dat het label 'mooiste dorpen van Frankrijk' heeft. De staanplaatsen liggen bij elkaar gegroepeerd...

v.a. 280.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Auvergne