Azoren

Swipe

Azoren

Van de Azoren wordt gezegd dat ze de restanten van het verdwenen continent Atlantis zouden zijn. Misschien is deze legende waar want de eilanden zijn een tot nu toe goed bewaard geheim gebleven voor heel wat toeristen. De Azoren ontstonden meer dan 36 miljoen jaar geleden en zijn vandaag een onderdeel van Portugal met een weliswaar autonoom bestuur. De Azoren zijn misschien niet zo groot maar ze herbergen tal van schatten. Op elk eiland vind je oude vulkanen, fumaroles (geisers en bronnen van warm water), lagunes, adembenemende vergezichten en zoveel meer. Ben je een natuurliefhebber, sportbeoefenaar, avonturier of een stille genieter dan kunnen deze negen eilanden van vulkanische oorsprong je zeker bekoren.

 

Elk eiland heeft zijn unieke charme en je ontdekt er steeds iets nieuws. Kom de 30 natuurreservaten ontdekken of de rijke walvisvaartgeschiedenis, het lekkere eten of de vele charmante dorpen en steden. De soms woelige geschiedenis heeft ervoor gezorgd dat je je als ontdekker geen moment gaat vervelen. De Azoriaanse bevolking staat bekend om hun gastvrijheid. Ze ontvangen immers al reizigers sinds scheepsvaarders in de 15de en 16de eeuw de eilanden gebruikten als tussenstop. Ze kwamen van Amerika of India met zwaarbeladen schepen vol exotische goederen die ze meebrachten om te verhandelen in Europa. Het milde klimaat zorgt ervoor dat het nooit te koud of te warm wordt.

Ik hoop je met deze reisinformatie warm te maken voor deze unieke bestemming. Ga het zelf ontdekken en ik ben er zeker van dat de Azoren je nooit meer zullen loslaten.

Bem-vindo aos Açores!

Foto Rother wandelgids Azoren
Rother wandelgids Azoren

AUTEUR ROMAN MARTIN

€17,95

De Rother wandelgids Azoren beschrijft de mooiste kust- en bergwandelingen voor een fantastische wandelvakantie in dit Portugese natuurparadijs. De Azoren bestaan uit de eilanden São Miguel, Santa Maria, Faial, São Jorge, Pico, Terceira, Graciosa, Corvo en Flores. Alle 77 wandelroutes voor de Azoren zijn voorzien van gedetailleerde kaarten, onmisbare hoogteprofielen en uitgebreide beschrijvingen. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

8 prachtige bestemmingen in Azoren