Azoren

Swipe

Verkeer en vervoer

Naar de Azoren reizen

De Azoren bereiken vanuit Nederland of België gaat zeer vlot. Een rechtstreekse vlucht met een charter naar Ponta Delgada duurt zo’n 3uur en 20 minuten. Charters zijn vluchten die georganiseerd worden door touroperatoren zoals Jetair (B) en Arke (NL) en vliegen slechts een paar keer per week en dat helaas enkel in het toeristische hoogseizoen (tussen mei en oktober). Je neemt een lijnvlucht naar de Azoren niet rechtstreeks. Je moet overstappen in Lissabon. TAP, de Portugese vliegtuigmaatschappij vliegt dagelijks op Ponta Delgada.

Vervoer ter plaatsen

Bus

Elk eiland met uitzondering van Corvo beschikt over een busnetwerk. De grote steden en dorpen hebben bushaltes en zijn dus bereikbaar met de bus. Helaas is dit niet echt ontworpen voor de gemiddelde toerist. De bussen rijden niet frequent (soms maar een paar keer per dag) en dat zorgt ervoor dat je niet alle hoogtepunten vlot kunt bereiken. De uurregeling van elke lijn kan je op elk eiland vinden bij de dienst voor toerisme. Een kaartje koop je in de bus en is goedkoop.

Taxi

Een taxi is vrij goedkoop. Zeker als het over korte afstanden gaat. Wil je een taxichauffeur inhuren voor een langere trip dan spreek je best een prijs af. De meeste taxichauffeurs spreken Engels en kunnen u zeker wat meer vertellen over de leuke en interessante plekjes op zijn of haar eiland.

Ferry

Deze manier van reizen tussen de eilanden behoort stilaan tot het verleden. Meer en meer Azorianen nemen het snellere en efficiëntere alternatief, het vliegtuig. Het bedrijf dat de meeste ferrydiensten op zich neemt is ‘Transmacor’. Via hun site, die alleen in het Portugees is kan je overtochten boeken. De ferry tussen Faial en Pico is wel nog een aanrader. Deze ferryovertocht onderneem je te voet en duurt slechts 25 minuten. Je hebt nog wel meer ferrydiensten die alleen tijdens de zomermaanden worden georganiseerd. Tussen Corvo en Flores zijn er enkele particuliere initiatieven. Dit is iets avontuurlijker omdat deze reis met een rubberboot ondernomen wordt. Je kan gerust de receptie van het hotel aanspreken voor meer info.

8 prachtige bestemmingen in Azoren