Boston

Swipe

Boston

‘De combinatie van de opvallende stedelijke architectuur en de aantrekkelijke natuurlijke omgeving, maakt Boston zo mooi.’(Geschreven door een anonieme lokale bewoner, 2010)

Boston wordt vaak beschreven als een gezellige, stijlvolle stad en is behoorlijk welvarend. Het is een stad met een veelbewogen historie en bewoners van Boston zijn daar trots op. Zo is bijvoorbeeld de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Britten hier begonnen. Om een idee te krijgen van de interessante geschiedenis van deze leuke stad in New England, kun je de zogenaamde ‘Freedom Trail’ volgen. Dit wandelpad brengt je langs alle belangrijke locaties die een bijdrage hebben geleverd aan de vorming van Boston en omgeving. Verder zijn de bewoners van Boston zeer fanatiek wat sport betreft. Het razend populaire honkbalteam de Red Sox wordt op handen gedragen. Mocht je de kans krijgen een wedstrijd bij te wonen, dan is dat een ervaring om nooit te vergeten.

De stad Boston is de grootste stad en de hoofdstad van Massachusets in het noordoosten van de Verenigde Staten. Boston is ook nog eens de hoofdstad van de provincie Suffolk County en de grootste stad van New England. Er wonen meer dan 600.000 mensen in de stad zelf. Het gemenebest Greater Boston, ook wel Eastern Massachusetts genoemd, beslaat de provincies Manchester, New Hampshire, Providence, Rhode Island en Worcester. Greater Boston heeft in totaal meer dan 6 miljoen inwoners.

Boston is één van de oudste steden van de Verenigde Staten en is de meest noordelijke grote stad aan de oostkust. De stad is aangelegd met veel kleine, kronkelende straten en steegjes en veel gevarieerde bouwstijlen.

Boston heeft een vrij voorspelbaar klimaat, met warme tot hete zomers. De temperaturen stijgen in de warmste maanden gemiddeld tussen de 20°C en 25°C. In de winter kan het redelijk koud worden, vorst en sneeuw komen dan regelmatig voor.

Boston wordt verdeeld in 21 verschillende wijken, waarvan er een aantal meer aantrekkelijk zijn om te bezoeken dan andere. De binnenstad is in ieder geval de moeite waard en verder zijn er vooral bezienswaardigheden en leuke dingen te doen in: Back Bay, Beacon Hill, Chinatown, Faneuil Hall, Fenway/Kenmore, Fort Point, Harvard Square, South End en North End.

Het grootste vliegveld van de stad is Logan International Airport. Daarnaast biedt Boston een meer dan uitstekend openbaar vervoer systeem.

De best bezochte bezienswaardigheden zijn onder andere: de Freedom Trail, de Black Heritage Trail, de USS Constitution, de Boston Common, het Massachusetts State House, de Park Street Church, de Granary Burying Ground, de Kings Chapel, de Statue of Benjamin Franklin, de Old Corner Bookstore, het Old South Meeting House, het Old State House, de site of the Boston Massacre, de Faneuil Hall, het Paul Revere House, de Old North Church, de Copp's Hill Burying Ground, New England Aquarium, het Bunker Hill Monument, New England Holocaust Memorial, Museum of Science, Fenway Park, het Museum of Fine Arts, het John F. Kennedy Presidential Museum, het USS Constitution Museum, de Public Garden, Arnold Arboretum, Skywalk Observatory en Boston Harbor Islands National Park.

10 prachtige bestemmingen in Boston