Boston

Swipe

Geografie

De stad Boston is gelegen in het oosten aan de kust van Massachusetts in het noordoosten van de Verenigde Staten. Het is de hoofdstad van de provincie Suffolk County en de hoofdstad van Massachusetts. Daarnaast is het de grootste stad van zowel Massachusetts en New England. Het gemenebest waar de stad toe behoort, noemt men Greater Boston en ook wel Eastern Massachusetts. Dit gemenebest omvat de staten Manchester, New Hampshire, Providence, Rhode Island en Worcester. De totale bevolking van Greater Boston bedraagt meer dan 6 miljoen inwoners, waarvan er ongeveer 600.000 in de stad Boston wonen.

Het klimaat van Boston wordt als landklimaat bestempeld en heeft een vrij voorspelbaar klimaat, met warme tot hete zomers. De temperatuur bedraagt in de warmste maanden gemiddeld 23°C. In de winter ligt de temperatuur rond het vriespunt.

Boston bestaat uit 21 verschillende wijken, zoals Back Bay, Beacon Hill, Charlestown, Chinatown, Faneuil Hall, Fenway/Kenmore, Fort Point, Harvard Square, South End en North End. Elke buurt heeft een eigen karakter, maar het stadscentrum is vrij compact en je kunt er prima wandelen van de ene naar de andere wijk. Je vindt er veel kleine, kronkelende straten en steegjes.

Logan International Airport is de grootste luchthaven van de stad en verder zijn vrijwel alle locaties in en rond Boston goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Daarnaast heeft Boston een grote haven, de ‘Port of Boston’.

10 prachtige bestemmingen in Boston