Boston

Swipe

Musea en theaters in Boston

De stad Boston biedt een behoorlijke keuze aan musea. Hieronder vind je een aantal mogelijkheden.

In het befaamde Museum of Fine Arts in Boston vind je één van de meest indrukwekkende kunstcollecties ter wereld. Het museum bevat meer dan 45.000 kunstwerken die overal vandaan komen. Er zijn meer dan 53 expositieruimtes waar je werken kunt bekijken van de vroege 15e eeuw tot vandaag.

Bij het Museum of Science kunnen bezoekers van elke leeftijd zich vermaken. Het thema is wetenschap en technologie en er zijn veel interactieve activiteiten die op een leuke manier zaken uitleggen. Zo kun je het zelf laten bliksemen, skeletten bouwen en fossielen bestuderen. Ook is er een IMAX theater en een prachtige vlindertuin.

Het USS Constitution Museum biedt bezoekers een uniek kijkje in het zeemansleven uit het begin van de 19e eeuw. Je ziet en leert er van alles over het oudste nog drijvende oorlogsschip ter wereld, toen Amerika streed tegen de Britten in 1812. Ook is het mogelijk om in het slaapruim van deze zogenaamde ‘Old Ironside’, de hangmatten uit te proberen en zelfs een kanon af te vuren.

Het nationale monument voor president John F. Kennedy bevindt zich in de gelijknamige John F. Kennedy Presidential Library & Museum. Het is gebouwd aan het water in een majestueus gebouw en biedt prachtige vergezichten. In dit museum vind je multimedia tentoonstellingen en een decor, waardoor je je in de jaren ’60 waant. Je ziet hoe deze geliefde president leefde en wat de hoogte- en dieptepunten tijdens zijn regeerperiode waren.

Kunst van oude meesters kun je bewonderen in het stijlvolle Isabella Stewart Gardner Museum. Je ziet hier werken van onder andere Michelangelo, Monet en Botticelli. Ook zijn er Venetiaanse prachtige tuinen met uitzonderlijke sculpturen.

Het Peabody Essex Museum is het grootste museum van New England. Je ziet hier een enorme verzameling internationale schatten die ontdekkingsreizigers meenamen uit verre landen. Buiten kun je genieten van uitgestrekte parken en historische huizen.

Het Concord Museum is een must wanneer je meer wilt weten over de koloniale tijden. Er zijn historische voorwerpen, oude literatuur, meubels en klokken te bewonderen.

Alleen al het gebouw van het Institute of Contemporary Art is voor velen al de moeite waard. Het is opgetrokken in een bijzondere en moderne stijl en fantastisch gelegen aan het water. Je vindt er moderne kunst, een theaterzaal en een mediacentrum.

Het Harvard Museum of Natural History bestaat uit drie verschillende kleinere instituten met ieder een eigen thema. Samen vormen ze een drukbezochte locatie waar je onder andere de dieren- en plantenwereld kunt bestuderen en meer te weten kunt komen over stenen en mineralen.

In het New England Aquarium zie je meer dan 30.000 vissen en waterzoogdieren. Het museum wordt druk bezocht en vooral in juli en augustus kun je het beste zo vroeg mogelijk op de dag komen. Er is een enorm groot aquarium met wel 700.000 liter water, waar je via een trap omheen kunt lopen om de dieren te bekijken. Er zijn haaien, zeehonden en pinguïns. Ook zijn er meerdere ‘Touch Tanks’, waar je onder andere zeesterren, krabben en zelfs haaien kunt aanraken.

10 prachtige bestemmingen in Boston