Boston

Swipe

Restaurants en uitgaan in Boston

De restaurants in de stad Boston bieden een bijzonder gevarieerde keuken en je kunt er terecht voor elke prijs. Vooral de wijk North End staat bekend om haar goede keuken met verse en authentieke Italiaanse gerechten.

Mocht je in augustus of maart in Boston zijn dan kun je deelnemen aan de ‘Restaurants Weeks’. Tijdens dit evenement kun je twee weken lang, voor een relatief laag bedrag, een drie gangen lunch of diner proeven bij zeer gerenommeerde restaurants. Je dient wel vooraf te reserveren via de officiële website (www.restaurantweekboston.com) of het Convention & Visitors Bureau tijdens het evenement.

Zin in een stevig ontbijt voordat je echt begint aan de dag? Dan kun je in Cambridge bij restaurant S&S of bij The Paramount in Beacon Hill terecht. Een echte sterke koffie haal je daarna bij het Centre Street Café in Jamaica Plain.

Al goed ontbeten, maar zin in een smakelijke lunch? Dan is Chacarero vlakbij Downtown Crossing een aanrader. De Chileense sandwiches zijn er zo gewild, dat je voorbereid moet zijn op een wachtrij. Maar dat is het dan ook zeker waard.

Als je meer trek hebt in Aziatisch eten is het misschien lastig kiezen in Boston, vooral in de wijk Chinatown. De laatste jaren zijn er heel veel restaurants met deze keukens naar de stad gekomen in verschillende buurten. Een paar Japanse restaurants met een hoge waardering zijn: Fugakyu in de wijk Brookline, Uni Sashimi Bar in Back Bay, O Ya in Dorchester, Q Restaurant in Chinatown. Meer Aziatische keukens (allemaal in Chinatown): Hei La Moon, Chau Chow City en China Pearl.

Smakelijke steaks en Amerikaanse gerechten vind je bij Ruth's Chris Steak House in de Old City Hall en voor een lekker toetje is Modern Pastry in North End bijzonder geschikt. Een andere hoogstaande keten is Flour, waar je heerlijke taartjes en andere zoetigheden kunt kopen. Flour zit onder andere in Back Bay en South End.

Voor een frisse en smakelijke, maar erg prijzige maaltijdsalade is Stephanie’s in Back Bay een echte aanrader. Minder prijzige salades en knapperige pizza’s tref je aan vlak buiten de poorten van de universiteit van Harvard.

Wanneer je nog even wilt nagenieten zijn er heel veel bars en clubs, zoals de An Tua Nua, de Eastern Standard Bar, club Felt, de Gypsy Bar en de House of Blues Boston.

Heb je zin om te lachen? Ga dan een avondje naar één van de stand-up comedy clubs. De best gewaardeerde zijn momenteel de Comedy Connection, Dick Doherty's Beantown Comedy Vault en Mottley's Comedy Club.

10 prachtige bestemmingen in Boston