Boston

Swipe

Winkelen in Boston

In Boston kun je goed terecht om te winkelen. De stad biedt een gevarieerd aanbod van klassieke en internationaal bekende ketens, kleine boetieks en designer kledingwinkels. Er zijn talloze zaakjes die boeken verkopen, grote winkelcentra, kunstgalerijen en ook voor tweedehands kleding is Boston ‘the place to be’.

De grotere winkelgebieden zijn meestal geopend van maandag tot en met zaterdag van 10 uur ’s morgens tot 18.00 of 19.00 uur ’s avonds. Ook op zondag zijn er behoorlijk wat winkels waar je naar binnen kunt lopen, maar dan pas vanaf 12.00 uur. Supermarkten en winkelcentra hanteren eigen tijden en sluiten vaak nog later in de avond. Kunstgalerijen zijn vaak gesloten op maandag.

De meest populaire buurt om te winkelen is Back Bay waar acht blokken vol winkelplezier je wachten. Zo is er de drukbezochte Newbury Street en daar vlakbij Boylston Street met allerlei verschillende boetieks. Bij Mass Avenue kun je kledingzaken vinden voor elke portemonnee, terwijl je in Arlington Street prijzige kleding aantreft van bijvoorbeeld Chanel en Cartier.

Ook zijn er in deze buurt twee grote winkelcentra in Huntington Avenue, de Shops en Copley Place. Je kunt er terecht voor de trendy (en prijzige) ketens van: Neiman Marcus, Lord & Taylor, Saks en Barneys. Bij Faneuil Hall Marketplace zie je wat meer kleine boetieks met veel handgemaakte en unieke producten, van kaarsen tot juwelen.

In de wijk Downtown Crossing tref je meer nationale en internationale bekende merken aan, zoals H&M en Macy's.

Wil je antiek bekijken? Dan is Charles Street in Beacon Street een goede keus. Voor kunst ga je naar Harrisson Avenue in de buurt SoWa. Daar zijn vele van de betere kunstgalerijen te vinden en mag je vaak een kijkje nemen in de werkruimte van verschillende artiesten.

10 prachtige bestemmingen in Boston