Boston

Swipe

Bezienswaardigheden

Boston is een gemiddeld tot grote stad, waar je uitstekend kunt wandelen. Om Boston beter te leren kennen, is het een goed idee om met de zogenaamde ‘Freedom Trail’ te beginnen. Tijdens deze vier kilometer lange wandeling (met of zonder gids), kom je langs 16 historisch belangrijke locaties en bezienswaardigheden.

Een andere interessante wandelroute is de ‘Black History Trail’ in de wijk Beacon Hill. De nauwe straten met ouderwetse gaslampen en huizen in Federale stijl doen je denken aan lang vervlogen tijden. Je begint bij het Museum of African American History, waar je een kaart kunt krijgen van de wandeling. Tijdens de tocht zie je 14 plekken en bezienswaardigheden die van belang zijn voor de Afrikaans-Amerikaanse cultuur in Boston.

Een bezoek aan Boston is niet compleet wanneer je geen kijkje hebt genomen in het sportstadium Fenway Park. Wanneer het legendarische honkbalteam, de Red Sox, een wedstrijd spelen is de hele stad in rep en roer en het kan dan lastig zijn om andere dingen te willen zien dan deze wedstrijd. Fenway Park ligt namelijk midden in het centrum en vele lokale bewoners stoppen een paar uur eerder met werken om een evenement bij te wonen. Het is dan erg druk in Boston, maar ook erg gezellig. Het is aan te raden om een ticket te bemachtigen voor een wedstrijd, zodat je van dichtbij kunt zien wat voor een geweldige sfeer het allemaal met zich meebrengt. Geen kaartjes meer te koop? Ga naar een sportsbar en volg alles op één van de vele tv’s. Zo ben je er dan toch een beetje bij. Ook buiten wedstrijdtijden kun je in het stadion terecht voor verschillende soorten rondleidingen.

Het is ook leuk om mee te gaan met een gratis rondleiding in de wereldberoemde en meest prestigieuze universiteit van de Verenigde Staten, Harvard. De ‘Official Harvard’ tour wordt begeleid door gidsen, die ook student zijn aan de universiteit. Je loopt over de campus en krijgt intussen allerlei interessante en ook vermakelijke verhalen te horen over het heden en verleden van de school.

Na de rondleiding kun je op eigen gelegenheid de kleine musea Peabosy Museum of Archaeology en het Sackler Art Museum bezoeken. Ook is het de moeite waard om het bijbehorende Arnold Arboretum te bewonderen. Dit is de oudste openbare bomentuin in Noord-Amerika.

Het Bunker Hill Monument is een bezienswaardigheid die je al van kilometers afstand kunt zien staan. De 76 meter hoge obelisk is een eerbetoon aan de kolonisten die stierven tijdens de veldslag om Bunker Hill in 1775. Je kunt er met een trap omhoog en omlaag, maar onderschat het niet: het zijn 294 treden. Eenmaal op het hoogste punt beland heb je wel een prachtig uitzicht over de stad door de weliswaar kleine raampjes.

Voor een verfrissend uitstapje in Boston, ga je naar de populaire en romantische Public Garden. Dit uitgestrekte en weelderig groene park wordt graag bezocht door lokale bewoners om te picknicken, ontspannen en wandelen. Van vroeg in de lente tot laat in de zomer bloeien er talloze bloemen en bomen. Je kunt ook instappen bij één van de zogenaamde zwanenboten en genieten van een tochtje over het water.

Iets buiten de stad, maar echt schitterend is het Boston Harbor Islands National Recreation Area. Je kunt met de ferry naar deze eilanden varen en genieten van de prachtige natuur. Er is elk seizoen wel iets te beleven. Je kunt er onder andere dieren spotten, wandelen, kanoën, vissen, zwemmen en kamperen.

Er is echter nog veel meer te zien en doen in Boston. Wanneer je van plan bent veel bezienswaardigheden te bezoeken is het een goed idee om de Go Boston Card aan te schaffen. Met deze kaart heb je gratis toegang tot 53 highlights in Boston, na het betalen van de aantrekkelijke aanschafprijs en hoef je vaak niet in de rij te staan.

Een andere optie is de Boston CityPass, waarmee je een hoge korting krijgt bij het online kopen van tickets voor vijf topattracties. Ook met deze pas kun je heel handig de rij voor de kassa passeren.

Wijken Boston

Boston wordt verdeeld in 21 verschillende wijken, waarvan er een aantal meer aantrekkelijk zijn om te bezoeken dan andere. De binnenstad is in ieder geval de moeite waard en verder zijn er vooral bezienswaardigheden en leuke dingen te doen in: Back Bay, Beacon Hill, Chinatown, Faneuil Hall, Fenway/Kenmore, Fort Point, Harvard Square, South End en North End.

Hieronder volgt een overzicht van attracties, bezienswaardigheden en uitstapjes. Onder de algemene informatie staat meestal de locatie vermeld, zodat je deze gemakkelijk kan vinden.

10 prachtige bestemmingen in Boston