Boston

Swipe

Vervoer

Het wordt door velen afgeraden, zelfs door lokale bewoners, om in Boston zelf te gaan rijden. Mocht je daar toch voor kiezen dan is het verstandig om op het volgende te letten: Er zijn nogal veel kleine, nauwe eenrichtingsstraatjes, met veel bochten en het kan er erg druk zijn. De andere weggebruikers zijn behoorlijk temperamentvol en vooral als het honkbalteam de Red Sox spelen kun je de auto zeker beter laten staan.

Ook wordt er veel gewandeld en gefietst in Boston en zowel de fietsers als wandelaars letten niet altijd even goed op. Parkeren is heel lastig in de stad, kost veel en het is vaak moeilijk een parkeerplaats te vinden in het centrum. Wanneer je je daarvan bewust bent en uitkijkt, zal het best gaan om auto te rijden. Toch is het in alle opzichten goedkoper en meer ontspannen om te wandelen en gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Mocht je een auto hebben gehuurd, zorg er dan altijd voor dat je deze bij het verlaten goed afsluit en geen waardevolle zaken in het zicht laat (neem ze het liefst met je mee). Ook is het verstandig om de auto bij een goed verlichte en waar mogelijk beveiligde parkeerplaats te stallen.

Je kunt een auto huren bij de luchthaven van Boston, zodat je die vanaf de eerste dag tot je beschikking hebt. Er zijn ook meerdere verhuurbedrijven in de stad zelf. Controleer wel goed of er beschadigingen aan de auto zijn en laat dit vastleggen. Zo voorkom je nare en vaak kostbare verrassingen achteraf.

Boston is een stad om te wandelen en fietsen bij uitstek. Er zijn veel goed begaanbare paden en men houdt rekening met je. Er is redelijk kort geleden een nieuw project opgestart, Hubway. Dit houdt in dat er op verschillende plekken in de stad huurfietsen staan, die je na aanmelding en het betalen van een klein bedrag kunt lenen.

Het openbaar vervoer is erg goed georganiseerd en dit is voor de meeste bezoekers, naast wandelen, de ideale manier om te reizen. Het openbaar vervoersysteem wordt georganiseerd door de Massachusetts Bay Transportation Authority, ofwel de MBTA en kortweg de ‘T’ genoemd. Je herkent een opstapplaats aan een wit bord met daarin een grote letter T. Meer informatie vindt je op de officiële website: http://www.mbta.com

Je kunt kiezen uit reizen met de metro, verschillende soorten bussen, de trein en de ferry. Je krijgt toegang tot de ‘T’ door een CharlieCard aan te schaffen. Deze zijn vergelijkbaar met onze OV-Chipkaart. Je kunt een CharlieCard kopen bij de automaten op elk metrostation en bij bepaalde winkels. Een enkele rit kost $2.00 en daarna laad je deze telkens met een bepaald bedrag op. Kinderen onder de 12 reizen gratis. Met je CharlieCard krijg je daarnaast ook nog eens korting op verschillende attracties. Ook kun je binnen twee uur kosteloos overstappen op een ander openbaar vervoermiddel, behalve de op de Express Bus, daar krijg je korting.

Je kunt ook contant (gepast) betalen of een CharlieTicket kopen voor een enkele reis. Je betaalt dan $2.50 in plaats van $2.00. Uiteindelijk ben je dus duurder uit dan met de CharlieCard.

Ben je van plan om meer dan één dag te reizen met de ‘T’ dan is het interessant om een Day- of WeekPass aan te schaffen. Deze kosten $11.00 voor 1 dag en $18.00 voor 7 dagen. Deze passen zijn geldig voor de metro, gewone bussen, de trein (zone 1A) en ferry (in de haven). Een Monthpass is ook mogelijk, deze kost slechts $70.00, maar is alleen geldig voor metro en bus.

Je kunt verder gebruik maken van taxi’s. Deze rijden door de hele stad, vooral langs de hotels. Wanneer het bordje op het dak verlicht is, heeft de taxi dienst en kun je er gebruik van maken.

Metro Boston

Het metrorail systeem is de gemakkelijkste en snelste manier om in de stad te reizen. Het is wel bekend dat ze niet erg stipt zijn en je rekening moet houden met vertragingen.

Er zijn vier hoge snelheidslijnen, die met de kleuren rood, oranje, blauw en zilver worden aangegeven. Verder zijn er twee zogenaamde trolley lijnen, één wordt met groen aangeduid en de andere is een tram die van Ashmore naar Mattapan loopt. Via de overzichtskaarten in de stations kun je de verschillende routes bekijken.

De metro’s rijden gedurende doordeweekse dagen van 5.00 en 5.30 uur in de ochtend tot 1.00 uur ’s nachts. In het weekend rijden ze minder vaak en tijdens grote evenementen juist weer meer.

Bus Boston

Met de MBTA bussen kom je op plaatsen waar de metro’s niet stoppen. Er zijn in totaal 170 busroutes, waarvan je de overzichten kunt bekijken bij de meeste haltes, metrostations en op de officiële website.

Tour Boston

Wil je meer zien van Boston, dan kun je mee met een speciale tour. Je kunt kiezen uit tours met verschillende thema’s. De mogelijkheden zijn onder andere:

•, Boston Hop-On Hop-Off Trolley Tour. Als je niet uitstapt duurt deze rit bijna twee uur. De trolley brengt je naar 18 historische locaties in Boston, waar je bij elke uit kunt stappen en rondkijken om vervolgens weer bij een andere Hop-On Hop-Off Trolley in te stappen.

•, Whale Watching Cruise. Tijdens deze drie uur durende cruise op een luxe catamaran reis je van Long Wharf naar Stellwagen Bank. Daar heb je een grote kans om walvissen te spotten.

•, Boston Duck Tour. Tijdens deze speciale tour stap je in bij een zogenaamde ‘Duck’ boot. Dat is een amfibie voertuig uit de Tweede Wereldoorlog, dat je meeneemt over land en water. Gedurende de rit krijg je veel te horen over de bezienswaardigheden en geschiedenis van de stad.

Fiets Boston

In Boston wordt veel gefietst en je kunt dan ook op veel plekken fietsen huren. De fietspaden zijn over het algemeen goed onderhouden en men houdt veel rekening met fietsers. Je kunt er ook voor kiezen om een rondrit te maken met een gids, die je dan van alles vertelt over de stad. Daarnaast is er nog niet zo lang geleden een speciaal project gestart, de Hubway: Op verschillende locaties in het centrum staan huurfietsen, die je na online aanmelding en het betalen van een klein bedrag kunt lenen.

Trein Boston

Wil je buiten de stad reizen, dan kun je met de forensentrein naar andere plaatsen komen. Deze staat aangegeven met een paarse lijn op veel overzichtskaarten in de metrostations.

Taxi Boston

Er rijden veel taxi’s die overal bij de hotels, metro’s en bussen staan te wachten. Je herkent een taxi aan het bord ‘Taxi’ op het dak van de auto. Is deze verlicht, dan kunt u de taxi aanhouden. Houdt wel in het achterhoofd dat een rit met een taxi aan de prijzige kant is.

Water Taxi Boston

Een leuke manier van reizen is de Water Taxi. Je kunt alle plekken die aan de haven zijn gelegen bereiken met deze snelle boten. De prijzen variëren van $10 tot $20. Er zijn geen vaste tijden, je stapt gewoon in bij een watertaxi die aan de kant ligt te wachten, net zoals bij een gewone taxi. Er kunnen maximaal 21 mensen meerijden en de boten zijn overdekt en verwarmd.

Van en naar het vliegveld

Van en naar de luchthavens kun je natuurlijk altijd een taxi nemen, hoewel de ritten erg prijzig zijn. Je betaalt al snel $40 of meer. Daarnaast kun je natuurlijk ook direct een huurauto ophalen bij het vliegveld. Ook rijdt er een gratis shuttledienst, bus nummer 66, naar de haven Logan Dock. Vanaf daar kun je verder met een (water)taxi. Die stopt op elke gewenste plek aan de waterkant in het centrum.

10 prachtige bestemmingen in Boston